207 bin ameliyat!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, 2019 yılı istatistiklerini açıkladı. Gül, hastanelerinde 207 bin ameliyat yapılarak, 1 milyon 45 bin hasta bakıldığını söyledi.

Haberler 18.07.2020 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi 2019 yl içerisinde 207 bin ameliyat, 1 milyon 45 bin hasta bakarken, Salk Turizm Belgesi çerçevesinde yurt dndan gelen 71 hastay ameliyat yaparak ilkleri gerçekletirmeye devam ediyor. Son 4 ylda hastanede dokunmadk alan kalmadn aktaran Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, yeni açlan alanlar da açklad. Rektör Prof. Dr. Gül, 2019 yl içersin de hastanemizde total ameliyat says 207 bin, 1 milyon 45 bin hasta baklm. çok korkunç bir rakam, 2018 yl içersinde ise 202 bin ameliyat yapld. Bu ameliyatlarn hemen hemen hepsi, çevre illerde hastane ve doktorlarn yapamad ameliyatlar. çünkü biz son noktayz, bu bölgedeki ehirlerden Mardin, Batman, Siirt dahil olmak üzere kimsenin yapamad en zor ameliyatlar bize geliyor. Son nokta biziz, 207 bin ameliyatn yaplmas çok önemli bir rakam. Bu hastane böyle hizmet veriyor dedi.

çEVRE ÜLKELERDEN DE HASTA GELYOR

Rektör Prof. Dr. Talip Gül, çevre ülkelerden de hasta geldiini söyledi. Gül, Salk Turizm Belgesi çerçevesinde 2019 yl içerisinde 71 hasta ameliyat oldu. Bunlarda çok önemli ameliyatlar, çevre ülkelerde yaplamayan ameliyat. Bize özellikle yank vakalar çok geliyor, bölgede bizden baka kimsede yank ünitesi yok. 4 yl içerisinde hastanede dokunmadmz alan kalmad. Hastanenin bilgi sistemini deitirdik, buraya gelen her hasta bilgi sistemine kaydediliyor, bu bilgiler 200 yl devam edecek. Bu sistemi onkoloji hastanesi altna kurduk, yedeini de kardiyoloji hastanesi altna kurduk. Herhangi bir suikast, kaza, deprem, yangn olur diye yedei de sürekli saklanyor. Tüp bebek merkezini açtk, maysta hasta kabulü alacaktk, koronadan dolay sarkt. Böbrek transplantasyon merkezimiz var, böbrek nakli yaplyor. Morgdan tutunda mutfana kadar yaplmadk alan kalmad. 8 odal mahkum kouumuz var, mahkumlarda vatandamz. Her odalar ayr içersin de televizyon, buz dolab, banyosu gibi her eyi var. Diyabet okulunu açtk, eski mutfak çok kötüydü onu batan sona deitirdik. Fareler, böcekler cirit atyordu tamamen yeniledik. Hastanede dokunmadmz alan kalmad, çok ükür bunlarn hepsi bu bölgedeki hastalarn ve insanlarn hizmetine sunulmutur dedi.

Ana Sayfaya Git