230 mağdurdan 29 milyon lira

Diyarbakır’ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yüksek kazanç vaadiyle müşterilerden yüklü miktarda altın, döviz ve Türk lirası toplayıp, kaçan 6 kuyumcudan yakalanan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Firari olan N.G., ve A.G., operasyonla yakalandı. Şüphelilerin 230 kişiden topladığı para miktarının ise 28 milyon 886 bin 276 TL olduğu belirlendi.

Haberler 09.06.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ve Kayapnar ilçelerinde yüksek kazanç vaadiyle müterilerden yüklü miktarda altn, döviz ve Türk liras toplayp, kaçan 6 kuyumcudan yakalanan 2 üpheli emniyetteki ilemlerinin ardndan tutukland. Firari olan N.G., ve A.G., operasyonla yakaland. üphelilerin 230 kiiden toplad para miktarnn ise 28 milyon 886 bin 276 TL olduu belirlendi.
Balar ve Kayapnar ilçelerinde 3 dükkanda kuyumculuk yapan akraba olduklar deerlendirilen H.G., E.G., R.G., N.G., A.G. ve Ö.G., iddiaya göre, yüksek kazanç vaadiyle çevrelerinden ve müterilerinden yüklü miktarda altn, döviz ile TL toplad. Kuyumcu dükkanlarnn 31 Maysta önce kapal olduunu gören baz müteriler, sahiplerine ulamad. Aralarnda apartman görevlisi ile seyyar satclarn da olduu kiiler, polise giderek ikayetçi oldu. 6 üpheli hakknda savclk yakalama karar çkard. l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü ekipleri, dolandrclk iddiasyla ilgili çalma balatt.
230 MADURDAN 28 MLYON 886 BN 270 LRA PARA ALINDII SAPTANDI
Dolandrclkla ilgili olarak madur says 138den 230a ularken, müterilerden toplanan para miktarnn ise 28 milyon 886 bin 276 TL olduu saptand. çeitli meslek gruplarnda çalan mMadurlar arasnda apartman görevlisi ve seyyar satclarn da bulunduu örenildi.
YAKALANAN 2 ÜPHEL TUTUKLANDI
Polis, üphelilerden E.G. ve Ö.G.yi Ankarada düzenlenen operasyonla yakalad. Kente getirilen E.G. ve Ö.G., emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii mahkemece tutukland.
ÖZEL EKP çALIMASIYLA FRAR OLAN 2 ÜPHEL MANSA VE MERSNDE YAKALANDI
l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü bünyesinde dolandrclkla ilgili olarak kurulan özel ekip firar olan üphelilere yönelik çalmalarn sürdürüyor. Özel ekip tarafndan Türkiye genelinde yaplan çok yönlü aratrmada firar olan üphelilerden N.G.nin, Manisann Turgutlu ilçesinde A.G.nin ise Mersinin Tarsus ilçesinde olduu tespit edildi. E zamanl yaplan çalmann ardndan düzenlenen operasyonla N.G. ve A.G. de yakaland. Polis, dier üphelilerin yakalanmas için çalmalarn sürdürürken, madur says ve para miktarnn, gelecek ikayetlere bal olarak artabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git