250 bin metrelik yağmur suyu şebekesinde sonbahar temizliği

Sonbaharda yağabilecek yağmurlar öncesi olası su baskınlarını önlemek amacıyla DİSKİ yağmur suyu şebeke hatlarında temizlik çalışması başlattı.

Haberler 29.09.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, olas yalarda ortaya çkabilecek sel ve su taknlarn önlemek amacyla menfez ve yamursuyu kanallarnn tkanma ihtimalini göz önünde bulundurarak harekete geçti. ebeke, baca ve zgara temizlii ekibi oluturan DSK, kent merkezi ve ilçelerde rutin temizlik çalmalarn arttrd.

Olumsuzluklarn önüne geçmek için 250 bin 400 metre ebeke hattnda ve 10 bin 300 mazgalda temizlik yapan ekipler, altyapnn sorunsuz ve ya nedeniyle yollarda oluabilecek tahribatlarn önüne geçmek için tkanmaya neden olabilecek yaprak, ta ve atklar toplayarak tahliye etti.

ACL DURUM EKB 7/24 GÖREV BAINDA

DSK, rutin temizlik yapan ekiplerin haricinde Acil durum ekibi de oluturdu. Özel eitim alan ekip 7 gün 24 saat teyakkuz halinde olas ani yalarda tkanmalar engelleyecek çalmalar yapacak. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, kanal tkanmalarnda en büyük sorunun yere atlan çöpler, bacalara atlan ta, moloz ve kaba malzeme olduunu söyledi. çöp atlmamas konusunda daha duyarl olunmas gerektiini belirten Tuti, çöpler, mazgallarda su akn engelledii için olas yalarda su birikintilere sebep olabiliyor. Özellikle naylon ve poet tarz plastik atklar, kanallarn tkanmasna neden oluyor. Baz noktalarda ise çimento atklar kanalizasyon ebekesine braklarak tkankla neden oluyor. Ekiplerimiz, olumsuzlarn önüne geçebilmek için, youn çaba sarf ediyor. Bu sorunun olumamas için annda müdahale ediyoruz. Herkes üzerine düen sorumluluklar yerine getirerek yerlere çöp atmamaldr. Bu konuda daha duyarl olmalyz dedi.

Ana Sayfaya Git