26 yıl sonra asfalt gördü

Ak Partili Bağlar Belediyesi, ilçenin eski ve kavşak noktası yerleşim yerlerinden olan Alipınar Mahallesi’nde tam 26 yıl sonra asfalt serimi gerçekleştirdi.

Haberler 20.07.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Karacada bazalt tandan ürettii asfalt ile Mart aynda startn verdii scak asfaltlama çalmalarnda uzun yllardr ihmal edilen yerleim yerlerinde çalmalar yaparak bir çok mahalle ve caddeyi bu hizmetle tantran Balar Belediyesi, Alipnar Mahallesinin bu yöndeki sorununu da çözüme kavuturdu.

1 kilometrelik alan kapsayan caddede 26 yl sonra gerçekleen geni kapsaml asfaltlama çalmalarndan sonra Diyarbakrn en eski yerleim yerlerinden olan 5 bin nüfuslu mahalle ulamda güzel bir görüntü kazand.

CADDE ESK GÖRÜNTÜSÜNDEN KURTULDU

Bakmszlktan dolay çukurlarn olutuu caddenin ksa sürede gerçekleen çalmalarla kullanl hale getirilmesi mahalle sakinlerini sevindirdi. Mahallede bulunan esnaflar ve vatandalar, yaplan hizmetten çok memnun kaldklarnn altn çizerek bunun için Bakan Beyolu ve belediye ekiplerine teekkür etti.

Mahalle Muhtar Orhan Akyap, göreve geldikten sonra defalarca mahalleyi ziyaret eden Bakan Hüseyin Beyolunun yaanan sorunu yerinde gördüünü ve belediye ekiplerine talimat verip çalma balattn dile getirerek,Mahallemizin çok önemli bir sorunu çözüme kavuturdu. Kendisine çok teekkür ediyoruz. dedi.

HZMET çALIMALARINDA MUHATABIMIZ MLLETMZDR

Alipnar Mahallesini ziyaret eden Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yaplan asfaltlama çalmalarn bir süre takip ederek Fen leri Müdürlüü ekiplerinden bilgi ald, vatandalar ve esnaflarla bir araya gelerek yaplan hizmetleri deerlendirdi. Vatandalarn sorun ve taleplerini dinleyen Beyolu, davet üzerine baz vatandalarn evlerine misafir oldu. Beyolu,Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoann dedii gibi bizim muhatabmz milletimizdir. Milletimizle güzel bir gönül ba oluturduk. Onlarn talebini ve memnuniyetini öne alarak hizmetler yapyoruz. Bu inanç ve düünce ile yolumuza devam edeceiz. diye konutu.

4 AYDA 50 BN TON ASFALT SERM GERçEKLETRD

Balar Belediyesi,geride kalan 4 aylk süreçte ilçe genelinde 50 bin ton scak asfalt serimi gerçekletirdi. Yaklak 200 bin nüfusu kapsayan alan yllar sonra ilk kez bu hizmeti alabildi. Yl sonuna kadar 80 bin tondan fazla asfalt serimi gerçekletirilmesi planlanyor.

Sönmü volkanik olan Karacadadan çkan siyah bazalt tandan asfalt üreten ilk belediye olan Balar Belediyesi, kurmu olduu ylda 600 bin ton asfalt üretme kapasitesine sahip tesiste ylda ürettii asfalt ile hem kendi ihtiyacn karlyor,hem de talep eden dier belediyelere de destek oluyor.

VATANDALARIN SYANIYLA GÜNDEME GELMT

Diyarbakrn eski ve konum olarak kavak yerleim yerlerinden olan Alipnar Mahallesi, yllarca hizmet alamadklar için ikayetçi olan vatandalarn tepkileriyle gündeme gelmiti. Bavurduklar belediye ve tüm mercilerden istedikleri sonucu alamayan mahalle sakinleri, son olarak 2018 ylnda basn açklamas yapp yolu trafie kapatarak seslerini duyurmutu.

Hizmet alamadklarn, madur edildiklerini belirten vatandalarn isyan haber olarak Diyarbakr Söz Gazetesinde yer almt.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 20 yl sonra HDPden AK Partiye geçen Balar Belediyesinde bakan Hüseyin Beyolu, göreve geldikten sonra ziyaret ettii mahallede vatandalarn yaad sorunlar yerinde görerek yllardr beklenen hizmetin yerine getirilmesi için söz vermiti. Sözünü yerine getiren Beyolunun tutumu mahalle sakinlerini mutlu etti.

Ana Sayfaya Git