28 silahtan ateş!

DİYARBAKIR'da 2 polisin şehit edildiği ve Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği olay yerinde bulunan 108 boş kovanın 28 ayrı silahtan sıkıldığı tespit edildi. Kriminal raporda polis memuru Cengiz Erdur'un şüphelilerden PKK'lı Uğur Yakışır'ın yere attığı Glock marka silahla şehit edildiği belirlendi.

Haberler 06.01.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 06.01.2016 - 09:37

Diyarbakırda geçen 28 Kasım günü PKKlıların polis memurları Ahmet çiftaslan ve Cengiz Erdurun şehit etmesi ardından, Baro Başkanı Tahir Elçinin de yaşamını yitirdiği silahlı saldırı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında yapılan ve 2 kez saldırıya uğrayan olay yeri incelemesi sırasında toplanabilen kanıtların kriminal incelemesi tamamlandı. İncelemede 2 polisin şehit olduğu Balıkçılarbaşı Meydanı ve Elçinin vurulduğu Yenikapı Sokakta bulunan 108 boş kovanın 16sı uzun namlulu olmak üzere 28 ayrı silahtan sıkıldığı tespit edildi.

Raporda olay yerinde elde edilen 7.62 milimetre çapındaki 31 boş kovanın 12, 5.56 milimetre çapındaki 36 boş kovanın ise 4 ayrı uzun namlulu silahtan atıldığı tespit edildi. Kriminal incelemede Yenikapı Sokakta bulunan 9 milimetre çapındaki 28 boş kovanın 8 tabancadan, polislerin şehit edildiği bölgede bulunan 9 milimetre çapındaki 12 boş kovanın ise, 4 ayrı tabancadan sıkıldığı belirlendi.

ELçİ CİNAYETİNİN SORUŞTURMASI

İncelemede olay yerinde bulunan boş kovanlardan 6sının Yenikapı Sokakta yaralanan polis memuru S.T.ye ait Ceska marka silahtan sıkıldığı belirlendi. Raporda Tahir Elçinin vurulduğu sokaktaki boş kovanlardan 4ünün ise şüphelilerden PKKlı Uğur Yakışırın kaçarken attığı Glock marka silahtan atıldığı tespit edildi. Kriminal raporda, Tahir Elçinin vurulduğu sokakta bulunan kovanlardan 2sinin polis memurları Ahmet çiftaslan ve Cengiz Erdurun şehit edildiği yerde ele geçirilen 3 boş kovanla aynı silahtan atıldığının tespit edildiği kaydedildi. Raporda olay yerinde atıldığı silah tespit edilemeyen bir adet kuru sıkı tabancaya ait kovan bulunduğu da kaydedildi.

CENGİZ ERDURU ŞEHİT EDEN SİLAH GLOCK

Kriminal incelemede 2 polisin şehit edildiği noktada ele geçirilen 12 boş kovandan 2sinin olay yerindeki Glock marka silahtan atıldığı da tespit edildi. Raporda şehit polis memuru Cengiz Erdurun vücudundan çıkan mermi çekirdeği gömlek parçası ve taksiye isabet eden mermi çekirdeğinin de Uğur Yakışırın elinde bulunan Glock silahtan çıktığının tespit edildiği belirtildi. çıkan sonuca göre şehit polis Cengiz Erdurun şüphelilerden Uğur Yakışır tarafından vurulduğunun kesinleştiği, bu şüphelinin Yenikapı Sokakta bulunan polis memuru S.T.yi de yaraladıktan sonra kaçtığı belirtildi. Yetkililer Uğur Yakışırın silahının şarjöründeki 6ncı merminin ters takılması nedeniyle daha fazla ateş edemediği ve Glock marka silahını sokakta bulunan polise fırlatarak kaçtığını belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır