28'i Sur'daki evine kavuştu

Diyarbakır'da tarihi Sur ilçesinde yapımı tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim edilecek

Haberler 01.05.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaamla buluturulan merkez Sur ilçesinde tamamlanan ve konut, i yeri ile butik otellerin aralarnda bulunduu 57 yapdan 28i hak sahiplerine verilecek.

Valilikten yaplan açklamaya göre, terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu tahrip olan Sur ilçesinde balatlan ihya çalmalaryla hayata geçirilen projeler sonucu yeniden yaplanma ve dönüüm tüm hzyla devam ediyor.

Sava, Dabanolu, Özdemir, Hasrl, Cemal Ylmaz, Cevat Paa mahallelerinde süren çalmalarda Dabanolu Mahallesinde 40 yapdan 16s, Özdemir Mahallesinde 115 yapdan 77i olmak üzere yapm tamamlanan 155 yapdan 93ü hak sahiplerine teslim edildi.

28S EVNE KAVUACAK

Alipaa ve Lalebey mahallelerinde 5 etapta yürütülen çalmalar kapsamnda ise TOK birinci etapta yer alan 47 konut, 8 i yeri ve 2 butik otel yapsndan sözlemesi imzalanan 28inin anahtar teslimi, 3 Maysta çevre ve ehircilik l Müdürlüünce Alipaa Mahallesinde gerçekletirilecek.

Dier etaplardaki çalmalar da tamamlandkça hak sahiplerine teslim edilmeye devam edilecek.

Konuyla ilgili çevre ve ehircilik l Müdürlüüne ait internet sitesinden bir açklama yaplarak, hak sahiplerinin ya da vekillerinin anahtar tesliminde yanlarnda getirmeleri gereken belgeler ve dier artlar hakknda bilgilendirmede bulunuldu.

Program dahilinde konut teslimi için gelemeyen hak sahipleri için kurumun belirleyecei baka bir tarihte anahtar teslimi yaplacak.

Ana Sayfaya Git