3 Bin Liraya Çoban Yok!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Ziyaret ve Laçin köylerinde besiciler, 3 bin TL’ye çalıştıracak çoban bulamadıklarını söyledi. Çobanların sigortalı işte çalışmak için batıya gittiğini ifade eden besici Maruf Karacadağ, “Düşük maaş alsalar da sigortadan dolayı gidip çalışıyorlar. Asgari ücreti 3 bin TL’ye tercih ediyorlar” dedi.

Haberler 09.10.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesine bal Ziyaret ve Laçin köylerinde besiciler hayvanlarn otlatmak için çoban bulamyor. çobanlarn asgari ücretli ilerde çalmak için bat illerine gittiini belirten köylüler, hayvanlarn otlatmakta zorluk çekiyor. 500 küçükba hayvan olduunu ve en az 3 çobana ihtiyaç duyduunu dile getiren Ziyaret köyünden besici Maruf Karacada, Ev halkndan biri varsa o yardmc oluyor. Yoksa çoban almak zorundasn. Yaklak 3 bin TL teklif ediyoruz gelmiyorlar. Gece gündüz sürekli dardalar. Ot da yok. Hayvanlar durmuyor sürekli dolanyor. Yatma imkan da bulamyorlar dedi.

ASGAR ÜCRET 3 BN TLYE TERCH EDYORLAR

çobanlarn düük maal olsa da sigortadan dolay asgari ücretli ilerde çalmak için batya gittiini aktaran Karacada, Burada çobanlar için bir sigorta imkan olsa düük bir maala yine yaparlar. Biz de 3 bin TLden fazla veremiyoruz. mkan yok. Hayvanlarmz düük fiyata alc buluyor. Ondan dolay fazla bir para veremiyoruz. O yüzden çobanlar asgari ücreti 3 bin TLye tercih ediyor diye konutu.

Laçin köyünden besici Cengiz Karacada da hayvanlara tek bana bakmak zorunda olduunu anlatarak, unlar kaydetti:

Sigortalar yok ve gece gündüz dardalar. Biz de 3 bin TLden fazla fiyat veremiyoruz. Ben tekim, iki aabeyim askerde ve onlarn askerliinin bitmesine daha çok var. Tek bama zorluk çekiyorum.

Ana Sayfaya Git