3 Eylül çağrısı

PKK tarafından kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan 233 aile, eylemin 2’nci yıl dönümü olan 3 Eylül günü tüm Türkiye'yi HDP il binası önüne beklediklerini söyledi. Diyarbakır anneleri Muş ve Ağrı'da evlat nöbeti tutan anneleri de ziyaret edecek.

Haberler 18.08.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan kaçrlmasndan sorumlu tuttuklar HDP il binas önündeki evlat nöbetini sürdüren aileler, 2 yl önce baladklar eylemin yl dönümü olan 3 Eylülde tüm Türkiyeden destek beklediklerini söyledi.

6 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydn, aileler adna yapt açklamada, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Aydn, HDP sanmasn ki biz bu mücadeleyi brakacaz. Bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceiz. HDP zaten bu anne ve babalarn feryadn hiçbir zaman duymad. Allah devletimizden raz olsun. Gerçekten çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyorlar. 30dan fazla evladmz kurtardlar. 3 Eylülde Türkiye burada nöbette olacak. 3 Eylülde tüm Türkiyeyi buraya davet ediyoruz. Bar yank anneleri, babalar, herkesi buraya davet ediyoruz. Biz burada kendi çocuklarmz için mücadele vermiyoruz. Biz tüm Türkiyenin çocuklar için burada mücadele veriyoruz ama maalesef HDP bu mücadelemizden büyük bir rahatszlk duyuyor. PKK büyük bir rahatszlk duyuyor. 3 Eylülde hep birlikte bu HDPnin iç yüzünü ortaya çkaralm. HDP anne ve babalarn gözyana dayanamayp, kepenk kapatarak kaçp gitti. Hani Kürtler için mücadele veriyordunuz? Biz Kürt deil miyiz? Kürdün 9 yandaki, 10 yandaki çocuklarn maaralarda ölüme mahkum ediyorlar. Biz evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak Mu annelerine, Hakkari annelerine, Berlindeki annemize sonuna kadar destek vereceiz. Hiçbir zaman yalnz deiller. Sonuna kadar onlarn yanndayz dedi.

SAVCI SAYANLA HDPNN KAPISININ ÖNÜNE GDECEZ

Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak 3 Eylülde 2 bin kiiyle Diyarbakra yürüyecek olan Ar Belediye Bakan Savc Sayana da teekkür ettiklerini kaydeden Aydn, unlar söyledi: Biz imdiden kendilerine çok teekkür ediyoruz. En ksa zamanda Mutaki annelerimize ziyarette bulunacaz. Kendilerine destekte bulunacaz. Ardaki annelerin yanna gideceiz ve Ar Belediye Bakan Savc Sayanla birlikte HDPnin kapsnn önüne tekrar gideceiz. Muta da gideceiz. Biz sonuna kadar çocuklarmz isteyeceiz. Biz HDPye bir kez daha sesleniyoruz; kesinlikle bizi yldramayacaklar. Sonuna kadar bu mücadelemizi devam ettireceiz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin Kürdüyüz, Amerikann deil.

Olu Yusuf için eylem yapan Baba Celil Begda da balatt eylemlerinin 2 yln doldurmak üzere olduunu söyledi. Begda, Vicdanl insanlar buraya çaryoruz. Hiçbirimizin huzuru yok. Evlatlarmz alana kadar buradan kalkmayacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git