3 Eylül çağrısı

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 aile, evlat nöbetlerini 723'üncü günde gece de sürdürdü. Evlat nöbetindeki anne ve babalar, eylemlerinin 3'üncü yıldönümü olan 3 Eylül'de tüm Türkiye'yi HDP binası önüne çağırdı. 2017 yılında oğlu Bayram'ı işe gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman, dağda tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceklerini belirterek, "3 Eylül'de bütün dünyayı, bütün Türkiye'yi buraya bekliyoruz. Gelsinler bize destek versinler" dedi.

Haberler 28.08.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, 2 yl önce 21 Austosta kayboldu. Olunun teröristler tarafndan daa kaçrldn düünen Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Hacire Akarn almadan gitmeyeceini söyledii olu Mehmet Akar, eylemin 3üncü gününde ortaya çkt. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptrld. Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn oluna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen, çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 233 ailenin 723 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 31e yükseldi.

3 EYLÜL çN DESTEK STEDLER

Evlat nöbetini gece de sürdüren aileler, eylemlerinin yl dönümü olan 3 Eylülde herkesi kendilerine destek vermeleri için nöbete davet etti. Diyarbakrda 5 Mays 2019da terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 4 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek, eyleme balayan Celil Begda, son evlatlarn alana kadar eylemlerini sonlandrmayacaklarn ifade ederek öyle konutu:

Talihsiz bir gün yaadk. Ankaraya gittik, HDP milletvekilleriyle görüme yapacaktk. Sözde bize destek olacaklard. Ancak HDP milletvekilleri bizden kaçt, halktan kaçt. Biz de siyah çelenk brakarak onlar knadk. Onlar yine bizi boykot edip laf söylediler ve hakaret ettiler. Hani bunlar halkn vekiliydiler, hani bunlar Kürtleri temsil ediyorlard, biz de Kürtüz. Herkes gördü iç yüzlerini. HDP, hiçbir zaman bizi temsil etmedi. Biz aileler olarak 3 Eylülde Türkiyeyi nöbete çaryoruz. Biz buradayz, herkes gelsin bize destek versin. Son evladmz alana kadar buradan kalkmayacaz.

2017 ylnda olu Bayram ie gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman ise, 4 yldr oluma hasretim. Biz burada anne ve babalar olarak gece ve gündüz nöbetteyiz. Pandemi demeden, korona demeden bekliyoruz evlatlarmz. Dada tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceiz. 3 Eylülde bütün dünyay, bütün Türkiyeyi buraya bekliyoruz. Gelsinler bize destek versinler dedi.

2019 ylnda kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren ve eylemi sonuç vererek evladna kavuan kanser hastas Ayegül Biçer, Tüm dünyaya çarmzdr, 3 Eylül Cuma günü saat 10da Diyarbakrda gelin tek ses tek yürek olalm. Evlatlarmz isteyelim, evlatlarmz dadan indirelim. Türkiyenin birlik beraberlii için bu kan dursun, bu bayrak tek olsun. Tek bayrak, tek vatan istiyoruz, baka devlet istemiyoruz. Allah rzas için anne ve babalarn sesini duyun artk ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git