3 katlı villa gibi sığınak

Diyarbakır'ın, 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan ve dün uzman çavuş Ramazan Bahşiş'in şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı 'Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu'nda 1'i yaralı 2 teröristin sağ olarak yakalandığı belirtildi. Valilik, operasyonun dünkü bölümünde çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra, bir de bombalı araç saldırılarında kullanılacağı değerlendirilen İngiltere plakalı bir aracın ele geçirildiğini açıkladı.

Haberler 21.06.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya yönelik devam eden Bayrak-54 ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonunda 3 katl snak bulundu.

Valilikten yaplan açklamada, 6 ilçedeki 104 köy ve bal mezralarnda, aralarnda örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristler ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde gizlenen uyuturucu maddelerin ele geçirilmesi, i birlikçiler ve aranan ahslarn yakalanmas amacyla 7 bin 742 güvenlik personelinin katlmyla 28 Maysta balatlan operasyonun sürdüü bildirildi.

Dün Lice ilçesi Türeli köyü Kalkanl mezras mülki snrlar içerisinde 2 farkl yerde bir grup terörist ile çkan çatmada biri yaral 2 teröristin yakaland belirtilen açklamada, Balan köyü mücavir alannda yaplan aramada kalanikof piyade tüfei, 2 arjör ve 15 fiein ele geçirildii ifade edildi.

Açklamada, Lice ilçesi Yolçat köyü krsal alannda bir grup terörist ile salanan temasn ardndan çkan silahl çatmada yaralanan bir askerin kaldrld Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan müdahalelere ramen ehit dütüü, 2 güvenlik personelinin ise hafif yaraland hatrlatld.

- çok sayda silah, mühimmat ve yaam malzemesi

Emniyet Müdürlüü personeliyle müterek oluturulan 28 noktada yaplan kontrolde 92 araç ve 445 kiinin sorgulamasnn yapld aktarlan açklamada, yoklama kaça olduu tespit edilen 9 kiinin 1111 Sayl Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplmasnn ardndan serbest brakld kaydedildi.

Adli makamlardan alnan kararlara istinaden 5 köy ve 4 mezrada, 75 ev ve eklentilerinde arama yapld belirtilen açklamada, öyle denildi:

Bu kapsamda i birlikçi olarak faaliyet yürüten 2 kii gözaltna alnd. Terör örgütü mensuplar tarafndan bombal araç saldrlarnda kullanlabilecei deerlendirilen terk edilmi vaziyette, mavi renkte plakas olmayan aracn ase numarasndan yaplan sorgulamasnda ngiltere plakal olduu tespit edildi. Terk edilen Honda marka araç Lice lçe Jandarma Komutanlna çekici ile götürüldü. Teröristlere ait 3 maara ve 8 snak içinde ve çevresinde yaplan aramada, 3 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 8 el bombas, 6 muhtelif arjör, 32 muhtelif fiek, 11 tabanca susturucusu, 24 mutfak tüpü, 100 kilogram amonyum nitrat, 2 fünye, 2 jeneratör, 6 el telsizi, 32 büyük pil, 20 uyku tulumu, 2 hücum yelei, 10 terörist kyafeti, 750 kilogram gda malzemesi, çok sayda konserve, tbbi malzemeler, çok sayda sarg bezi, rnga, antibiyotik, ameliyat seti, kas gevetici ele geçirildi.

Açklamada, Cumhuriyet Savclnn talimatyla tespit edilen maara ve snaklarn kullanlmaz hale getirildii, yaam malzemelerinin de yerinde imha edildii ifade edildi.

- Bir ton 255 kilogram esrar ele geçirildi

Operasyonda narkoterörizmle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalarda 767 kilogram kubar olmak üzere bir ton 255 kilogram esrar ile 963 bin 406 kök Hint keneviri bulunduu kaydedilen açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararllkla devam edildii belirtildi.

Öte yandan operasyonda bulunan teröristlere ait snaklardan birinin 3 katl olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git