3 kişiye hayat oldu

MARDİN'de beyin ölümü gerçekleşen 3 yaşındaki Abdulhadi G.'nin, karaciğer ve 2 böbreği, ailesinin onay vermesi üzerine, ambulans uçakla Malatya'ya götürülerek, burada organ bekleyen 3 hastaya hayat verdi.

Haberler 02.02.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin lçesinde doumdan kaynakl rahatszlktan dolay kaldrld Nusaybin Devlet Hastanesinde kalbi durduktan sonra doktorlar tarafndan yaplan kalp mesajyla tekrar kalbi çaltrldktan sonra Mardin Özel Park Hastanesine sevk edilen ve burada youn bakm ünitesinde tedavi altna alnan 3 yandaki Abdulhadi G.nin beyin ölümü gerçekleti. 3 yandaki Abdulhadi bebein, ailesinin onay ile karacier ve böbrekleri alnarak gönderildeki Malatyada 3 hastaya hayat verdi.

Malatyadan akam saat 11.30da ambulans uçakla Mardine gelen nakil ekibi ve Mardin Özel Park Hastanesinden Anestezi Uzman Dr. Ali Rza eren, Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Hüseyin Bacer ile ekiplerinin katlmyla yaklak 3 saat süren operasyonla alnan organlar, Malatyada bulunan 3 hastaya hayat vermek üzere gece saatlerinde ambulans uçakla Malatyaya gönderildi. Anestezi Uzman Uz. Dr. Ali Rza eren, organ naklinin seri ve kusursuz yapldn belirterek, öyle konutu:

Üç KYE HAYAT VERD

Hastamz doumdan itibaren beyin geliimi ile ilgili bir problemden dolay tedavi görüyordu. Hastann ailesi küçük çocuu en son dün Nusaybin Devlet Hastanesine kaldrmt. Küçük çocuun Nusaybin Devlet Hastanesinde kalbi durmu ve doktorlar tarafndan yaplan 5 dakikalk kalp masaj ile yeniden kalbi çaltrlp youm bakm ünitesine alnmt. Hasta daha sonra hastanemize sevk edildi. Hastanemizde youm bakm ünitesinde tedavi altna alnan çocuun yaplan tüm müdahalelere ramen beyin ölümü gerçekleti. Hastamzn beyin ölümü gerçekletikten sonra babas ve yaknlaryla organlarn balanmas için görüme yapld. Aile ve yaknlar saolsunlar olumlu cevap verdi. Ailenin ve yaknlarnn olumlu cevabndan sonra organ nakli sürecini balattk. Yaplan operasyonla bir karacier ve iki adet böbrek nakil ekipleri tarafndan alnarak Malatyada üç hastaya nakledilmek üzere yola çkt.

Organ ba konusunda toplumdaki yanl algnn yklmas gerektiini ifade eden Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Hüseyin Bacer ise, Ülkemizde kadavra ba hala yeterli düzeye ulaamad. Bu toplumsal bir sorun olarak karmza çkmakla beraber, organ ba algsnda olumu bir hatadr. Toplumdaki bu yanl algnn yklmas gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git