3 metrelik yerde yaşam

Diyarbakır’da, ailesiyle tartışıp evden ayrılan Ali Savaş (55), sanayi sitesindeki esnafın yardımıyla sacdan 3 metrekarelik baraka yaptı. 6 yıldır barakada yaşamını sürdüren Savaş, "Kimsem yok. Esnafın yardımıyla yaşıyorum. Artık yüzüm yok, yardım istiyorum" dedi.

Haberler 17.06.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Savur ilçesinden yllar önce ailesiyle birlikte göç eden Ali Sava, Diyarbakrn merkez Balar ilçesine yerleti. Sava, ailesiyle yaarken 6 yl önce aralarnda çkan bir tartma nedeniyle evini terk etti. Kalacak yer bulamayan ve bugüne kadar evlenemeyen Sava, Diyarbakr- anlurfa yolundaki 3üncü Oto Sanayi Sitesinde kalmaya balad. Savan kalacak yerinin olmadn örenen sanayi sitesi esnaf hareke geçti. Esnafn, kendi imkanlar ile yapt sacdan baraka artk Savan yaam alan oldu.

Barakada yaz mevsiminde scaktan k mevsiminde ise souktan etkilendiini söyleyen Sava, kendisine uzatlacak yardm elini bekliyor. Sava, yaad barakay ayn zamanda sticker, poster resimlerle süsleyerek yaaman sürdürüyor.

BR LOKMA EKMEM HAYVANLARLA PAYLAIYORDUM

Zorlu yaam sürdürdüünü, 6 yldr ailesini görmediini söyleyen Sava, Sanayi sitesi esnaf sayesinde bu barakada kalyorum. 6 yldr hayatm burada sürdürmekteyim. Cumhurbakanma sesleniyorum, her konu için duyarldr, bu yaam için de duyarlln görsem mutlu olurum. Onu da çok seviyorum. Koronavirüs salgn sürecinde çok zorluklar yaadm. Sokaa çkma kstlamasnda insanlar sokakta olmad için hayvanlarla burada arkada olmutum. Benimle birlikte onlar da aç kaldlar. Bir lokma ekmek bulduumda onlarla paylayordum. Sanayi esnaf geçerken uruyor. çalacak gücüm yok. Yalanmm. Devlet büyüklerimize i insanlarmzdan ve duyarl vatandalara sesleniyorum, yardm bekliyorum diye konutu.

AYAKTA KALMAYA çALIIYOR

Sanayi sitesi esnaf Hasan Atl, Savan ihtiyaçlarn karlamak için ellerinden geleni yaptklarn belirterek, O küçük barakay, sanayi esnafnn yardmyla kendimiz yaptk. Baraka içinde kendine küçük bir dünya yapm. Yaamaya ve ayakta kalmaya çalyor. Sanayi esnaf olarak ihtiyacn gidermeye çalyoruz. Günlük asgari yaam artlarn ve isteklerini yerine getirmeye çalyor. Yardm talebi var ama fakir olduu kadar da ayn zaman da gururlu bir aabeyimizdir. Biz sanayi esnafnn gda ve kyafet yardmn kabul ediyor. Maddi karlk kabul etmez, dürüst ve sevecen birisi. Biz ona üzüldüümüz kadar o kendisi durumuna üzülmüyor. Bu kadar imkanszln içinde bile çok sevecen bir aabeyimiz dedi.

Esnaf Mehmet Salih ise Sava yaklak 1,5 yldr tandn ve iyi bir insan olduunu ifade ederek, sanayi sitesindeki esnafn yardmyla yaadn söyledi.

Ana Sayfaya Git