30 yıldır biriktirdiği 42 tespih çalındı

Diyarbakır’da Ramazan Burak'ın (42), 30 yılda biriktirdiği ve çoğu baba yadigarı olan 42 tespihi, ruhsatlı tabancası, bir miktar altını ile parası evinden çalındı. En çok tespihlerinin çalınmasına üzüldüğünü belirten Burak, "Şu anda 150 bin TL'den fazla zararım var. Bakmaya kıyamıyordum. Bir anda yok oldu" dedi.

Haberler 17.06.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesinde bir binann 8inci katnda oturan, havalar snd için ailecek teras katta uyuyan Ramazan Burak sabah komusu telefonla arayp, kaplarnn açk olduunu söyledi. Kendisi de anahtarc olan Burak, aa indiinde kapnn anahtar bölümünün krk olduunu görüp, evi kontrol etti. Ramazan Burak, birçou baba yadigar olan 30 yldr biriktirdii 42 tespih, ruhsatl tabancas, einin altnlar ve bir miktar parann çalndn görüp, polise haber verdi. hbar üzerine gelen polis ekipleri, evde inceleme yaparak, parmak izi çalmas yapt. çevredeki güvenlik kameralarn da inceleyen ekipler, üpheli ya da üphelilerin yakalanmas için çalma balatt.

EN çOK ÜZEN TESPHLERMN çALINMASI OLDU

Ramazan Burak, 150 bin TLden fazla zarar olduunu ve kendisini en çok üzen eyin ise 30 yldr biriktirdii tespihlerin çalnmas olduunu ifade ederek, Komumuz beni kaldrd. Kapmzn açk olduunu söyledi. Ben de uyku sersemi kalktm, baktm kap açk. Kapnn krk olduunu gördüm. çeri girdim, evi dattklarn gördüm. Ondan sonra hemen 155i aradm. Polis memurlar geldi. Fotoraf çektiler, parmak izi aldlar. Tespihlerimi götürmüler. 30 yllk emeimi bir anda soydular, zor toplamtm. Baba hatras, amca hatras ve deerli dostlarmdan kalan tespihlerdi. Ruhsatl tabancam vard, onu da götürmüler. Eimin altnlar vard. Cebimdeki paraya kadar götürmüler. Biz terasta yatyorduk. Duymamz. u anda 150 bin TLden fazla zararm var. Beni en çok üzen, tespihlerimin çalnmas oldu. Bakmaya kyamyordum. Bir anda yok oldu. Kutusunda 12 tane vard, bir de 30 tane toplanm ekilde toplam 42 tane tespihi götürmüler. Bir an önce bulunmasn istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git