İşitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye geneli işitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav Diyarbakır’da da gerçekleştirildi.

Haberler 18.08.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl tarafndan Türkiye geneli iitme engellilere yönelik düzenlenen umre ödüllü snav Diyarbakrda 29 Kuran kursu örencisinin katlmyla gerçekletirildi.

Müftülük binasnda düzenlenen snav; test ve mülakat eklinde yapld. Snavda örencilere temel dini bilgiler soruldu. Snav sonunda 2 örenci umre ile ödüllendirilirken, dier örencilere de l Müftüsü liyen tarafndan çeitli hediyeler verildi.

Diyarbakr il Müftüsü Burhan liyen, Din hizmeti ile Kuran- Kerimin güzelliklerinden engellilerin faydalanmas için youn bir çalma içerisinde olduklarn belirtti.

UMRE ÖDÜLLÜ SINAV

Snavn Diyanet leri Bakanl tarafndan Türkiye genelinde yapldn hatrlatan liyen, snav sonucunda snava katlan 100 örencinin umreye gönderileceini söyledi.

liyen, çeitli engelli grubu kardelerimiz var. Din hizmetinden ve Kuran- Kerimin güzelliklerinden bu snflar da faydalansn diye youn bir çalma içerisindeyiz. Diyanet leri Bakanlmz bu konuda önümüzü açyor. itme engellilere yönelik rehberlik kursu açtk, çok sayda hocamz bu kursa katldlar. imdi bu dille eitim verebilecek durumdalar. aret diliyle camilerimizin bir ksmnda hutbe yaptk. Hutbenin iitme engellilerin anlayaca kadar çevirmeye baladk. Görme engellilere yönelik Kuran derslerimiz var. Bütün bu çalmalarda tevik etmek katlan arkadalarmzn motivasyonunu artrmak dini ve manevi deerleri sevdirmek için Diyanet leri Bakanlmz bu sene çok güzel bir çalmaya imza att. O da iitme engelliler grubunda balamak üzere bu sene ülke genelinde 100 kardeimizi özel turla umreye gönderecek. dedi.

100 ÖRENC GDECEK

Snav sonucunda Diyarbakrdan 2 kiinin umre ile ödüllendirileceini dile getiren liyen, Umreye gidecekler için il il kontenjanlar belirlendi. Bizim Diyarbakrmza da 2 kontenjan verilmi oldu. 2 kontenjana çok sayda müracaat olduu için seçmek için bir kriter gerekiyordu. Bu da yazl ve sözlü mülakat eklinde bir takm sorular sormak suretiyle olacak. 29 iitme engelli kardeimiz snava müracaat etti. 10 örencimiz yazl snav geçti. Bu 10 örencimiz puan srasna göre mülakata alnacak, 10 kiiden 2 tanesi mülakatla belirlenecek inallah. Bu 2 kii dier 98 kiiyle beraber umre yapma imkn bulacak. Ben bu güzellii dier kardelerimizin de yaamasn arzu ediyorum. ifadelerini kulland.

Kendimize gösterdiimiz saygnn daha fazlasn engelle imtihan edilen kardelerimize göstermek bir slami borçtur

Herkesin engelli aday olduunu söyleyen liyen, Engelli olmak bir dezavantajdr ama bunun ecir ve mükfat var. Biz ya engelliyiz ya da engelli adayz. Ben bir engelli anne ve babann çocuuyum. Kendimize gösterdiimiz saygnn daha fazlasn engelle imtihan edilen kardelerimize göstermek bir iman, slami borçtur, ödevdir. eklinde konutu. ( LKHA)

Ana Sayfaya Git