İftar telaşı

Bereket, bolluk ve rahmet ayı olarak nitelendirilen, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in ilk iftarı esnaflarda tatlı bir telaş yaşattı.

Haberler 07.05.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn tüketmesi için çeit çeit yiyecekler hazrlayan esnaf, ramazann ayn zamanda bolluk ay olduunu ve ilerinin baya youn olduunu ifade ettiler. Vatandalar, özellikle iftar saatlerinde çiköfte, tatl ve pide çeitlerine rabet ediyorlar. çiköfte, ramazan dolaysyla kapal tutulan lokanta ve kahve gibi i yerleri sahipleri ve çalanlar için de ikinci bir ekmek kaps oldu.

çKÖFTE FTAR SOFRALARININ VAZGEçLMEZDR

çiköfte yapmnn çok zahmetli bir i olduunu belirten Usta erif Olgun, 35 yldr çiköfte ustas olduunu ve bugün ramazann ilk günü olmas hasebiyle kendilerini tatl bir telan sardn söyledi. Olgun, çiköfte bölgemizde çok tercih ediliyor ama ramazanda daha çok tercih ediliyor. çiköfte iftar sofralarnn vazgeçilmezidir. Rabbim imdiden tutulan oruçlar derghnda kabul etsin. dedi.

çKÖFTE YAPIMINDA ÖNEML OLAN EN Y MALZEMEY KULLANMAKTIR

Olgun, çiköftenin nasl yapldna dair u bilgileri aktard: çiköfte yapmnda önemli olan en iyi malzemeyi kullanmaktr. Birde çok yourmaktr. Bizim bölgede çiköfte etli yaplr çünkü çiköftenin ana maddesi ettir. çiköfte de kullanlan malzemeler; krmz et, köftelik, pul ve siyah biber, salça, soan ve baharat türleridir.

TATLI çETLERMZ HAZIR, FTAR SAATN BEKLYORUZ

Tatlc Esnaf eyhmus Akça, vatandalarn tatlya youn ilgi gösterdiini ve özellikle ince halka tatlsn tercih ettiini belirtti. Akça, nce, halka, tulumba ve cevizli tatl çeitlerini yapyoruz. Tatllarmz doal ekerden yaptmz için halk tarafndan çok tercih ediliyor. u an bizi tatl bir iftar tela sarm durumda. Tatl iftar sofralarnn vazgeçilmezlerindendir. u an tüm tatl çeitlerimiz hazrdr, iftar saatini bekliyoruz ve herkesi tatl almaya davet ediyoruz. diye konutu.

çKÖFTE YOURMAK SABIR STER

Bir dier çiköfteci Abdullah Akda da çiköfte yourmann sabr isteyen bir i olduunu vurgulad. Akda, Daha önce bat illerinde çiköfte yapyordum bu ramazan da ise Kzltepede yapmaya karar verdim. Malum bugün ramazann ilk günü lk günü bizde ilk iftara hazrlk yapyoruz. çiköftemiz hazr iftar saatini bekliyoruz. Rabbim utandrmasn diyoruz. Mübarek ramazan aymz hayrlara vesile olsun kazasz belasz geçer inallah. dedi.

SADECE FTAR VAKT LOKANTAMIZI AçIYORUZ

ftar için pide-lahmacun hazrladklarn söyleyen Lokantac Rdvan Dündar, Gündüz mübarek ramazan ay hürmetine kapalyz. Sadece iftar vakti lokantamz açyoruz. u an da yava yava iftar zaman yaklayor. Bizde müterilerimiz için hazrlk yapyoruz. u an hazrlklarmz tamam, müterilerimizi bekliyoruz. diye konutu.

çET çET PDE YAPIYORUZ

Frnc Soner Gültekin ise Her ramazan ay bizde heyecan oluyor ama ilk günün heyecan bakadr. Ramazan ay duygusu bambaka bir eydir. Bizde her ramazan aynda normal, yal, tatl ekmek çkaryoruz. Tüm ekmek çeitlerimiz hazr iftar saatini bekliyoruz. nallah Allahn izniyle tüm ekmeklerimizi satacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git