İsrail'e tepkiler sürüyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar ve Saadet Partisi il Başkanı Fesih Bozan İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan tutumunu sert dille eleştirdi. Akar; "Türkiye her zaman Filistin halkına destek olmuştur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Haberler 24.07.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar, Türkiye her zaman Filistin halkna destek olmutur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Filistinli kardelerimize ve slama yaplan zulme bütün Müslümanlar olarak kar çkmak görevimizdir. dedi.

Akar, srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerine ilikin yapt açklamada, bu ihlallerin kabul edilemez olduunu belirtti.

Diyarbakr kendileri için ne kadar anlaml ve deerli ise Mescid-i Aksann da o kadar deerli olduunu dile getiren Akar, unlar kaydetti:

Sava, kan ve çatmayla beslenen srail, batnn sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteini arkasna alarak Filistin topraklarndaki zulmüne pervaszca devam ediyor. Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulat bugünlerde birlik ve beraberliin salanarak ümmetin mazlumlara sahip çkmas gerekiyor. srailin yaptklar uluslararas kanunlara aykr. Bat dünyas yaananlar karsnda sessizliini korumaya devam ediyor.

Akar, Türkiyenin her zaman Filistin halkna destek olduunu, bundan sonra da destek olmaya devam edeceini belirterek, unlar ifade etti:

Filistinli kardelerimize ve slama yaplan zulme bütün Müslümanlar olarak kar çkmak görevimizdir. Filistin davas bizim davamzdr. Filistinli kardelerimize ve slama yaplan zulme bütün Müslümanlar olarak kar çkmak görevimizdir. Tüm slam alemini srailin bu tutumuna kar demokrasi kurallar çerçevesinde tepki göstermeye davet ediyoruz.

BOZAN: NSANLIK DII SALDIRGAN TUTUM

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, srailin insanlk d saldrgan tutumunu ve destekçisi olan batnn sessizliini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediimizi haykryoruz. dedi.

Bozan, partisinin l Bakanlnda düzenledii basn toplantsnda, srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerinin kabul edilemez olduunu belirtti.

Bugüne kadar terör çeteleri tarafndan binlerce Filistinli ehit edildi. 14 Temmuz günü bu vahet kutsal mekanlara tand. diyen Bozan, öyle devam etti:

Mescid-i Aksann avlusunda 3 Filistinli genç ehit edildi. Mescid-i Aksada cuma namaz klnmasna izin vermediler. Sonrasnda gelien direnile dün itibaryla 5 kardeimiz daha ehit olmu, 400 kardeimiz de yaralanmtr. 1967 ylndan bu yana ilk kez Mescid-i Aksada cuma namaz klnmam oldu. Öncelikle srailin bu insanlk d saldrgan tutumunu ve destekçisi olan batnn sessizliini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediimizi haykryoruz.

Mescid-i Aksann sadece Filistinliler deil, tüm Müslümanlar için önemli olduunu kaydeden Bozan, srail igal ettii topraklardan çekilmeden, yamalad topraklarn, canna kyd Filistinli masumlarn hesabn vermeden, Filistin topraklarnda bamsz Filistin devleti kurulmadan srail ile kurulan her iliki, Müslümanlara ve Mescid-i Aksaya ihanettir. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git