İstenilirse Olurmuş?

Eli öpülesi öğretmenler yeni öğretim yılı için kolları sıvadı, fedakar öğretmenler "pırıl pırıl okul" için mesaide bulunuyor. Okullarını boyuyorlar, temizlik yapıyorlar, kırık camları onarıyorlar.

Haberler 06.09.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her eitim ve öretim ylnda alk olduumuz sorunlar yuma içerisindeki okullarn, özellikle krsaldaki okullarn hal-i perianl, eli öpülesi fedekar öretmenlerin istenilirse sorunlar alr gerçeiyle, gideriliyor. çnar merkeze yaklak 40 kilometre uzaklktaki krsal mahallede bulunan ve 210 örencinin eitim gördüü Baack lkokulunda görev yapan öretmenler, örencilerinin yeni dönemde daha hijyenik ortamda eitim görmesini salamak amacyla kollar svayarak, mesailerini erken balattlar.

Bu kapsamda okulda onarm çalmas yapan öretmenler daha sonra binay boyad.Okul Müdürü afi Önk, her sene banda öretmenlerle okulun eksikliklerini gidermek çaba gösterdiklerini söyledi. Fen Bilimleri Öretmeni Bahar Pamukçu Biz örenciyken snrl imkanlarla eitim gerçekletiriliyordu. Ayn durumu köydeki çocuklarn yaamasn istemedik. Onun için kollar svadk, kendi imkanlarmzla okulu boyuyoruz dedi.

Diyarbakrn çnar ilçesinde fedakar 13 öretmen köy okulunu boyuyor.

Merkeze yaklak 40 kilometre uzaklktaki krsal mahallede bulunan ve 210 örencinin eitim gördüü Baack lkokulunda görev yapan öretmenler, örencilerinin yeni dönemde daha hijyenik ortamda eitim görmesini salamak amacyla harekete geçti. Bu kapsamda okulda onarm çalmas yapan öretmenler daha sonra binay boyad.

Okul Müdürü afi Önk, her sene banda öretmenlerle okulun eksikliklerini gidermek çaba gösterdiklerini söyledi. Önk, Talebimiz dorultusunda lçe Milli Eitim Müdürlüünün gönderdii ödenekle boya aldk, dier ihtiyaçlarn giderdik. Ardndan okulu öretmenlerle beraber boyadk ve temizliini yaptk. Örencilerimiz temiz bir okulda eitim görecek. dedi.

-Öretmenlik sadece ders anlatmak demek deildir

stanbuldan gelen Fen Bilimleri Öretmeni Bahar Pamukçu da Diyarbakra tayini çktnda yaad kaygnn köy halkyla bulutuu ilk gün sona erdiini söyledi.

Pamukçu, çocuklara iyi hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini anlatarak, öyle konutu:

Öretmenlik sadece ders anlatmak demek deildir. çocuklarn yüreine dokunmak, onlar anlayabilmek gerekiyor. Küçükken yaadklarmz hatrlyoruz. Örencilik yllarmzda okullarda snrl imkanlarla eitim öretim gerçekletiriliyordu. Ayn durumlar bu çocuklarn yaamasn istemedik. Bunun için kollar svadk kendi imkanlarmzla okulu boyamaya çalyoruz.

Köy okullarndaki imkanlarn kstllna dikkati çeken Pamukçu, Bunun için biz de onlar için daha fazla çabalyoruz. Daha önce çaltm okulun sralarn boyamtk, çok güzel olmutu. Örencilerin yüzlerindeki o tebessümü görmek bile yetiyor. Öretmenlii para için yaplan bir meslek olarak görmüyorum. Elimizden geldiince çocuklar mutlu etmeye çalyoruz. ifadelerini kulland.

- Köylüler takdir ediyor

Türkçe Öretmeni Doan Aslan da okula yeni atandn belirterek, okulun eksiklerini gidermeye çaltklarn söyledi.

Aslan, unlar kaydetti: Krk dökük yerleri onaryoruz. Elimizden gelen her türlü çabay örencilerimiz için yapacaz çünkü bu okulun eitim ve öretim dönemine hazr hale gelmesi gerekiyor. Bunun için gereken tüm çabay gösteriyoruz. Köylüler bu çalmamz görünce seviniyorlar, bizi takdir ediyorlar. Bize daha çok sevgi besliyorlar. Ülkemiz için her türlü özveriyi gösteriyoruz.

Örencilerden Cesur Tunç da okulun açlmasn sabrszlkla beklediini belirterek, öretmenlerin okulu boyamasnn kendilerini mutlu ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git