İstihdam amaçlı 4 yeni kurs

Diyarbakır’da istihdamı artırmak için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, 100 kişinin katılımıyla “Saça Kalıcı ve Geçici Şekil Verme, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Muhasebe ve Aşçı Çıraklığı” kursları açtı.

Haberler 31.07.2017 - 08:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslar (DSMEK) kapsamnda Saça Kalc ve Geçici ekil Verme, Bilgisayar letmenlii, Bilgisayar Destekli Muhasebe ve Aç çrakl olmak üzere 4 yeni kurs açt. Sümerpark Ortak Yaam Alanndaki kurslardan 100 kursiyer faydalanyor.

SERTFKA DA VERLECEK

Kurslardan yararlanan 100 kursiyerden 60 KUR kapsamnda ücretli, 40 ise Diyarbakr Halk Eitim Merkezinin yönlendirmesiyle eitimlere balad. Temmuz ay itibariyle start verilen kurslarn eitimi hafta içi 5 gün 08.00 ile 16.30 saatleri arasnda devam ediyor. Kurslar eylül ay ortalarnda tamamlanacak ve eitimleri baaryla tamamlayan kursiyerlere Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifikalar verilecek.

UYGULAMA DA YAPACAKLAR

Saça Kalc ve Geçici ekil Verme kursundan faydalanan 25 kadn, teorik (iletiim, müteriyi karlama, diksiyon ve mesleki yenilikler) eitime paralel olarak uygulama (saça ekil verme, saç ykamak, fön çekmek, saça dalga vermek ve saç bakm kozmetiklerini uygulamak) yapma ans da bulacak.

BLGSAYAR LETMENL KURSU

Bilgisayar letmenlii kursunda eitim alan 25 kii, Adan Zye bilgisayar donanmlaryla birlikte örenecek. Ayrca kursiyerler temel (iletiim, diksiyon ve mesleki yenilikler) konularda eitim alacak. Bilgisayar Destekli Muhasebe program örencileri de, temel dersler dnda zirve programn kullanarak faturalar, KDV beyannameleri, gelir tablosu, bilanço, cariler, yevmiye kaytlar, defter tasdik oluturulmas, gider pusulas ve serbest meslek makbuzu konularnda bilgilendirilecek.

AçI çIRAKLII KURSUNDA 25 ÖRENC

Aç çrakl kursuna devam eden 25 örenci, temel derslerin ardndan mutfakta hünerlerini sergileyerek uygulama yapma ans bulacak. Açlan kurslara KUR üzerinden devam eden 60 kursiyere, eitim gördükleri günler baz alnarak günlük 35 TL verilecek ve salk sigortalar yatrlacak.

Ana Sayfaya Git