32 ton esrar!

Jandarma Genel Komutanlığı: Diyarbakır'da yılbaşından bugüne kadar 32 ton esrar yakalandı

Haberler 11.09.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma Genel Komutanl, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca ylbandan bugüne kadar 94 milyon kök kenevir bitkisi ile 32 ton esrar ele geçirildiini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlndan yaplan açklamada, Türkiye genelinde terörün kökünü kazyncaya kadar operasyonlarn sürdüren komutanln, terör örgütlerinin en önemli finans kayna olan uyuturucu ile mücadeleye de azim ve kararllkla devam ettii belirtildi.

Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca bu yln bandan itibaren icra edilen narko-terör operasyonlar neticesinde, terör örgütü PKKnn uyuturucu ticaretinden elde ettii gelir kaynaklarna büyük darbe vurulduu ve vurulmaya da devam edildii bildirilen açklamada, yaplan 34 narko-terör operasyonunda jandarma asayi, kaçakçlk, organize suçlarla mücadele ve istihbarat birimlerinin yan sra jandarma komando, jandarma özel harekat ve jandarma havaclk birliklerinin de topyekun mücadele anlayyla operasyonlara destek verdii aktarld.

Açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca ylbandan bugüne kadar yaplan operasyonlarda, 94 milyon kök kenevir bitkisi, 175 bin kök skunk bitkisi, 32 ton esrar, 830 kilogram skunk, 4 el yapm patlayc (EYP), 50 snak, 2 piyade tüfei, 6 el bombas, 5 tabanca, 282 piyade tüfei fiei, 50 tüp ve çok sayda yaam malzemesi ile birlikte bir teröristin ölü, bir teröristin ise sa ele geçirildii kaydedildi.

- 2 ton esrarn piyasa sürülmesi engellendi

Operasyonlarda ele geçirilen 94 milyon kök kenevir bitkisinin imha edilmesi sonucunda 2 ton 162 kilogram toz esrarn piyasaya sürülmesine engel olunduu vurgulanan açklamada, bu miktardaki uyuturucunun sokaklarda bir gramlk paketler halinde pazarlanmas durumunda 2 milyar 162 milyon defa insanlarn zehirlenmesine sebep olmasnn önüne geçildii kaydedildi.

Açklamada, özellikle 27 Austos ve 8 Eylül tarihlerinde yaplan operasyonlarda ele geçirilen yaklak 35 milyon kök kenevir bitkisinin tüm zamanlarn rekoru seviyesinde olduu ifade edildi.

Bu operasyonlarda ilk defa kepçe ve dozer gibi i makineleri de kullanlarak kenevir bitkilerinin kökten imha edildii belirtildi.

Operasyonda, ilk defa uyuturucu etkisi esrara göre çok daha yüksek olan skunk bitkisinin de ele geçirildiine iaret edilen açklamada, ayrca terör örgütünün esrarn etkisini ve toplumdaki bamllk seviyesini artrmak için yeni kimyasal yöntemlere bavurduunun da tespit edildii ve engellendii aktarld.

- Operasyonlarla Türkiyenin prestiji artrld

Açklamada, narko-terör operasyonlar sayesinde, sokaklarda ve okul önlerinde gençlerin zehirlenmesinin önüne geçilmesinin yan sra, terör örgütü PKKnn esrar maddesini yasa d yollarla Avrupa ülkelerine sevk ederek piyasaya sürmesinin engellendii, Avrupa ve dünya ülkeleri nezdinde Türkiyenin prestijinin artrld bildirildi.

Terörle mücadelenin en etkili yöntemlerinden birinin terörün finansmannn önlenmesi olduu göz önüne alndnda, yaplan operasyonlarn terörle mücadeleye çok büyük katksnn bulunduuna vurgu yaplan açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca terör örgütü PKKnn uyuturucu ticaretinden salad geliri engellemek ve bölgedeki terör örgütü mensuplar ile ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek maksadyla narko-terör operasyonlarnn srarla, azimle, kararllkla ve halkn destei ile icra edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git