32 yıllık cezaevi yıkılıyor, yerine Kuran Kursu inşa edilecek.

Bismil İlçesi'nde 1985 yılında hizmete giren ve 2 yıl önce boşaltılan K Tipi Cezaevi'nin yıkımına başladı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, cezaevinin 9 gün içinde yıkıldıktan sonra yerine Kuran kursu binası yapılması için İlçe Müftülüğü'ne tahsis edileceğini söyledi.

Haberler 08.07.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Esentepe Mahallesinde bulunan 32 yllk cezaevinin ykmna baland. Adalet Bakanlnn 2015 ylnda küçük cezaevlerini kapatma karar ile birlikte içinde bulunan 28 tutuklu ve hükümlüsü çeitli cezaevlerine nakledilen Bismil K Tipi Cezaevinin ykmna baland. Boaltlmasndan sonra atl durumda olan cezaevi binasnn, Bismil Belediyesi Fen leri Müdürlüü ekipleri tarafndan ykmna baland. Ykmn yaklak 9 gün devam edecei örenildi.

KURAN KURSU OLACAK

Cezaevi ykm çalmalarn, Belediye Meclis üyesi Mahmut Vural ile birlikte inceleyen Bismil Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Turgay Gülenç mahalle halknn atl durumdaki yaplardan rahatsz olduu için binann ykldn söyledi. Ykmn 9 gün devam edeceini belirten Kaymakam ve Bakanvekili Gülenç, 1985 ylnda hizmete giren Bismil Cezaevi personelinin Diyarbakra atanmasnn ardndan buras atl vaziyette kald. BAKANLIIN KARARIYLA

Adalet Bakanlna burann yklmas konusunda taleplerimizi ilettik ve olumlu sonuçlar geldi. Bu durumdan kurtarp, farkl amaçlarda kullanlmasn önlemek amacyla ykma baladk. Birçok insanmz olumsuz artlarda konuk eden Bismil K Tipi Cezaevini bu ekilde tarihin sayfasnda brakarak, ykmak bize nasip oldu. Yklan cezaevi Kuran kursu olarak hizmet vermesi için lçe Müftülüüne tahsis edilecek. Bu alan en iyi ekilde deerlendirmek istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git