33 asker anıldı!

Usta birliklerine giderken PKK'lılarca şehit edilen sivil ve silahsız 33 asker anılıyor.

Haberler 24.05.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl-Elaz kara yolunda 24 Mays 1993te usta birliklerine giderken PKKllarn saldrsnda ehit olan sivil ve silahsz 33 asker, hain saldrnn 28. ylnda anlyor.

Deiik ehirlerde 28 yl önce acemi birliklerindeki eitimlerini tamamlayan askerler, usta birliklerine gitmek üzere Malatyadaki toplanma merkezine teslim oldu.

Burada hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan otobüse bindirilen çou acemi ve aralarnda öretmenlerin de bulunduu silahsz askerleri tayan otobüsler, 24 Mays 1993te Bingöle doru yola çkt.

Otobüsler, ayn gün saat 18.00 sralarnda Bingöl-Elaz kara yolu Bilalolu köyü mevkisinde pusuya düürüldü.

PKKl teröristler, otobüsten indirip krsala götürdükleri sivil kyafetli askerleri, sraya dizerek ehit etti. Hain saldrdan 3 asker yaral kurtuldu.

EHTLER çN TEMSL 33 MEZARDAN OLUAN ANIT DUYGULANDIRIYOR

ehit 33 asker ansna, saldrnn yaand Bingöl-Elaz kara yolunun 13. kilometresindeki Anttepe mevkisinde 9 yl önce temsili mezarlardan oluan ant yapld.

33 Er ehitler Ant, 33 askerin temsili mezar, her ehit için bir bayrak ve bir anttan oluuyor.

ehitlerin temsili mezarlarnda Antkabir ve ehitlerin kabirlerinden getirilen toprak da bulunuyor.

33 askerin temsili mezarlar ve 33 metre yüksekliinde Türk bayra eklindeki ant, vatandalarn daha rahat ziyaret edebilmesi için ayn bölgede yolun hemen kenarna tand.

Söz konusu bölgeden geçenler 33 Er ehitler Antn gördüklerinde duygusal anlar yayor.

EHTLERN SMLER VE MEMLEKETLER

Yalar 21-26 arasndaki ehitlerin isimleri ve memleketleri öyle:

Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Krkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydn Kuzey-çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol rfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan çobanolu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi ahin-Konya, Hüseyin çelik-Denizli, brahim Erten-Konya, lyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk-Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-çanakkale, Murat Mente-Bolu, Musa Sargöz-Osmaniye, Mustafa Koçanolu-Denizli, Mustafa Ylmaz-Konya, Nihat Odaba-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, enol Cansz-Samsun, eref Tay-Denizli, Uur Bozac-stanbul, Ünal Kalafat-stanbul.

HçBR ZAMAN ONLARI UNUTMADIK

Bingöl ehit Aileleri, Gazileri ve nsan Haklar Dernei Bakan Naim Tan, AA muhabirine, 33 askerin ehit edildii saldrnn, o dönem tüm Türkiyenin yüreine kor ate gibi dütüünü söyledi.

Bingöl halknn bu olay hiç unutmadn dile getiren Tan, bunu göstermek için de 33 asker için ant ina ettiklerini belirtti.

Tan, antn youn ziyaret aldn, gelenlerin ehitler için dua ettiini aktard.

ehitleri hiçbir zaman unutmadklarn, unutmayacaklarn anlatan Tan, Bingöl halknn hiçbir zaman teröre destek vermediini belirterek, PKK terör örgütü bunun intikamn almak için o olay bilinçli olarak Bingöl snrlar içerisinde yapt. Bingöl halk terör örgütlerine destek vermemitir, vermeyecektir. dedi.

Askerlerin ve ailelerinin yaad acy her zaman yüreklerinde tadn ifade eden Tan, ehitlerimizi rahmet, minnet ve ükranla anyorum. Bu alçakça saldry yapan PKK terör örgütünü lanetliyor, iddetle knyorum. Kederleri ailelerine bir kez daha basal biliyorum. diye konutu.

ARTIK MAARADAN çIKACAK CESARET BULAMIYORLAR

Tan, devletin kararllkla yürüttüü mücadele sonucu bölgede huzurun salandn belirterek, Bölge terörden arndrld. Artk teröristler maaradan çkacak cesareti bulamyor. Terörle mücadelede güçlü bir konumdayz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git