Şehri Yaşanılmaz Hale Getirdiler!

Büyükşehir Belediyesi'nin "hizmetleri boykot" etmesi, 2 milyonluk şehri "yaşanılmaz hale" getirdi. Kent çöplüğü dönerken, otobüsler dünde kontak kapattı, halk yaşananlara tepki gösteriyor.

Haberler 30.10.2016 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi E Bakanlar Gültan Kanak ile Frat Anlnn PKK soruturmas kapsamnda gözaltna alnmas üzerine Büyükehir Belediyesince balatlan hizmet boykotu, halk için ikenceye dönüürken, cadde ve sokaklarda oluan çöp ynlar insan saln tehdit eder boyuta ulat. Halk tepki gösterirken, dün de belediye otobüsleri kontak kapatt.

KENT YAANILMAZ HALE GELD

Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 25 Ekimde Kanak ve Anlnn gözaltna alnmasnn ardndan DBPli Büyükehir Belediyesince kentte hizmetler dün de aksatld. Özellikle Belediye otobüslerinin hizmet vermedii kentte, otobüsler dün de Büyükehir Belediyesi Otobüs letme Müdürlüü garajnda tutuldu.

4 GÜNDÜR çÖP TOPLANMIYOR

Toplu tama araçlarn kullanan vatandalar, ulamda büyük sknt yaarken, uzun süre durakta beklemek zorunda kalanlar i yerlerine ve çarya yürüyerek gitmek zorunda kald. Belediye ekiplerince temizlik hizmeti verilmeyen kentte çöpler de dün toplanmad.

çÖP YIINLARI OLUUNCA

Temizlik hizmetinin dört gündür kesintiye uratlmas, kentteki cadde ve sokaklarda çöp ynlar olumasna neden oldu. Yaadklar maduriyete neden olan belediye yönetimine tepki gösteren vatandalar, hak ettikleri belediye hizmetine kavumak istediklerini belirtiyor.

SÖZ MUHABRNE MÜDAHELE

Balar ilçesinde vatandalarn büyükehir belediyesinin hizmet boykotuna gösterdii tepkiyi görüntülemek ve röportaj yapmak isteyen, Söz Muhabiri Muhammet Yldz, baz kiilerce engellenmek istendi. Fiziki ve sözlü müdahaleye semtteki vatandalar, tepki gösterek kar çkt. Yaanan gerginlik ksa sürede büyürken, taraflar arasnda sözlü satamalar balad. Söz Haberin kameralarna yansyan mahalle sakinleri ile HDPli olduklar tahmin edilen kiiler arasnda tartmal diyalo yaand.

HDPLLER LE MAHALLEL DYALOU

HDPli olduklar tahmin edilen kiiler gözetecilere müdahale ederken, Siz burada yalan haber yapyorsunuz, çöpleri toplamay devlet izin vermiyor, polisler izin vermiyor neden bunlar söylemiyorsunuz? iddiasnda bulundu.

Muhabire bu çk yapan HDPlilere semt sakinleri müdahale ederek, Yalan atmayn. Polis neden izin vermiyor. imdiye kadar polis bir ey demiyordu da imdi mi polis izin vermiyor diyorsunuz. Bu çöplükten biz zarar görüyoruz. dedi.

HDPli grup Nasl yalan atma. Madem siz zarar görüyorsunuz git söyle polise gelsin buraya git git. Polis brakmyor ite. cevabn verdi.

Mahalleli ise yav siz neden imdi basna saldryorsunuz? diye çknca basna deil, doruyu yazmasn istiyoruz diyerek tavrn deitirirken, vatandalardan biri öyle seslendi; herkes kendi fikrini söylemeye özgürdür. dedi.

VATANDALAR TEPK GÖSTERD

Uzun süren tartma sonunda araya giren mahalle sakinleri, grubu birbirinden ayrd. çöp ynlar ehri yaanlmaz hale getirdiini söyleyen vatandalardan Fikret Akgöz unlar söyledi.

uanda Diyarbakrn bütünü, yani onlara oy verenler dhil bu yaplan hakszla kar büyük bir tepkileri vardr. Kamera önünde çektiniz, tabi baz kendini bilmez haddini aan insanlar oradan menfaat bekleyen insanlar tabi ki bu gibi tepkilerini gösterecekler. Benim haykrm Diyarbakr halknadr, akllarn bana alsn belediye gerçekten hizmet yeridir, belediye örgütlenme yeri deil, bu halk hizmet istiyor, bu halk bunlar hak etmemitir, bu pislikleri hak etmemitir, çukurlar çöplükleri hak etmemitir. Halk düünsün, oyunu bundan sonra kime vereceini elini kalbinin üstüne brakarak öyle oyunu versin. Herkesin düüncesi zaten kalbinde sakldr.

KAYYUM ATAMASINI STYORUZ

HDPlilerle tartan mahallelilerinden Cemal Durmaz ise Bu halk bu pislii hak ediyor mu? Yani bu revamdr bu halka? Kendi memleketinde kendi insann kendi yerinden yurdundan ettiniz. Yeter siz kime hizmet ediyorsunuz? Ki biz biliyoruz kime hizmet ettiklerini srail ve Amerikadr. Yani bu millete revamdr. Halk artk daha canndan bezmi, yeter diyor. Ben Sayn Cumhurbakanmdan rica ediyorum, bu pislii bir an önce temizlemelerini istiyoruz, halkn huzurunu ve refahn salamasn istiyoruz. Halkmzn canna tak etti. Yani kalkp burada bir birimizi vuralm m? Bu sacdr bu solcudur diye. Biz artk halkmzn huzurunu istiyoruz baka hiçbir ey istemiyoruz. Cumhurbakanmz biran evvel kayyum atamasn istiyoruz ve bunu talep ediyoruz bakomutanmzdan daha ne diyelim yani yeter

Ana Sayfaya Git