Şeyhandede Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Diyarbakır’ın kaplıcalarıyla ünlü Çermik ilçesinde bulunan Şeyhandede Şelalesi doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberler 29.08.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn kaplcalaryla ünlü çermik ilçesinde bulunan eyhandede elalesi doal güzelliiyle ziyaretçilerini arlyor.

Scak havann etkili olduu Diyarbakrda doa tutkunlar çermikteki eyhandede elalesine giderek vakit geçiriyor.

Ku sesleri eliinde elalenin manzarasn izleyenler bir yandan da biriken gölette yüzme frsat buluyor. elaleye Diyarbakrn yan sra çevre illerden de ziyaretçi geliyor.

KEFEDLMEY BEKLYOR

elaleye Diyarbakrdan gelen Ünal Aldemir, kentin terör olaylaryla anldn belirterek, unlar söyledi:

Bu çok üzücü bir durum. Diyarbakrn, manevi atmosferiyle beraber, tarihi ve tabiat harikas olan yerleriyle kefedilmesi gerekiyor. Adyaman, anlurfa, Diyarbakr ve çevre ilçelerden buraya gelip, burada doann tadn çkaran insanlar var. Bu tarz yerlerin ciddi bir tantma ihtiyac var. Valilik, Kültür Turizm l Müdürlüü, belediye ve kaymakamlklarn burasyla ilgili çalmalar yapmas gerekiyor. Böyle yerlerin Türkiyeye tantlmas çok güzel olur.

Arkadalaryla piknie gelen Turan Polat da Buras çok güzel. çevre il ve ilçelerden gelenler de var. Özellikle hafta sonlar çok kii geliyor. Burada insanlar mangal yakyor, eleniyor. elalesiyle buras çok güzel ve serin bir yer. dedi.

TURZM MERKEZ OLMALI

Baz küçük bakmlarla elalenin bir turizm merkezi olabileceini söyleyen Harun Ak da elaleyi çok beendiini söyledi.

Yllardr terörle anlan Diyarbakrn doal güzellikleriyle tantlmas gerektiini dile getiren Ak, unlar kaydetti:

Diyarbakrda böyle güzel yerlerin turizme kazandrlmas gerekiyor. nsanlarmz baka yerlere gitmek yerine buraya gelebilir. Onun içinde devletimiz burann bakmlarn yaparsa, buras çok daha güzel bir yer haline gelir. mkanlar iyiletirilirse buraya daha çok insan gelir. Buras suyuyla ve aaçlarya çok doal bir yer.

Ana Sayfaya Git