Şikayetçi Olmayan Yok

Nüfus artışına paralel araç sayısındaki yüksek oran ve trafikteki kuralsızlık Diyarbakır'daki şehir trafiğini çekilmez kılarken, yayadan, sürücüye, esnafından yetkilisine herkes veryansın ediyor.

Haberler 22.06.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda her geçen gün içinden çklmaz bir hal alan trafik sorununa yayalardan sürücülerine kadar herkes ikayet ediyor. lgililerin bu konudaki ilgisizlii devam ederken, özellikle baz caddelerdeki çift tarafl park edilen araçlar kent trafiini durma noktasna getiriyor. Brakn vatanda konusun Söz haber ekibi, arap saçna dönen ve her geçen zaman kronikleen trafik konusunda yaya ve oförlerin görülerini derledi.

te Diyarbakrllarn trafik sorununa ilikin görüleri;

TOPLU TAIMA ARAçLARINDAN OLDUKçA KYETçYM

Özlem anl, Diyarbakrda çok ciddi bir trafik sorunu yaanyor. Sabah ie gelirken geç kalmamza sebep oluyor. Beyüzevler TOK tarafndan merkeze geliyorum, çalyorum iim merkezde çünkü yaklak olarak bir buçuk saat yolda kalyorum. Her gün bu çileyi bu ekilde çekmek zorunda kalyorum. Ayrca toplu tama araçlarndan oldukça ikyetçiyim. Daha konforlu hale getirilmeli. Toplu tama araçlar ile ilgili sorunlar çözülürse insanlar daha çok tercih edecektir diye düünüyorum. Bugün tama araçlarn kimse tercih etmek istemez, zorunda olduu için tercih ediyor. Sorunlar giderilirse en azndan insanlar toplu tama araçlarn tercih eder ve trafikte rahatlar.

BNALARIN ARALARINA OTOPARK YAPMAKLA BU çÖZÜLMEZ

Bedri Özkan, Trafik younluu arabalarn artmasndan kaynaklanyor. Bir yerden bir yere gitmek en az bir saatimizi alyor. Mahalle aralarna, binalarn aralarna otopark yapmakla bu i çözülmez. Bu sorunun çözülmesi için belediyelerin belirli yerlere çok katl otopark ve park alanlarnn yapmas gerekir.

ARACIMIZI PARK ETMEKTE BLE ZORLUK çEKYORUZ

Abdüllatif Ekmen, Alt yap yok, park alan yok, yoklar olduu sürece bu eziyeti çekmeye devam edeceiz. Aracmz park etmekte bile zorluk çekiyoruz. ehir büyüyor haliyle araçlar da çoalyor, yaya içinde sürücü içinde çok zor bir durum. Diyarbakr trafiine bir çözüm gerekiyor.

TRAFKTE GEREKEN ÖNLEMLERDE ALINMIYOR

Nesih imek, Dolmu oförüyüm trafik skklnn ceremesini en fazla çekenlerdeniz. Katl otoparklar ve park alanlar çok yetersiz. Trafikte gereken önlemlerde alnmyor. Buda ne yazk ki trafik sorununa neden oluyor. Bu konuya yetkililerden bir çare bekliyoruz. Umarm bu soruna bir el atarlar. Temennimiz bu yönde.

BAZI ARAç SÜRÜCÜLER TARAFINDAN TRAFMZ KLTLENYOR

Doan Arcagök, Diyarbakrda araç kullanclar çok farkl bir ekilde araç kullanyorlar. Hiçbir kurala uymuyorlar, kurallar ihlal ediyorlar. Yayalar konusunda büyük sorun çkaryorlar. Iklarla ilgili sinyallerle ilgili problemimiz var. renç derecede diyebileceimiz bir trafiimiz var ne yazk ki. Trafii birazda hatal sürücüler etkiliyor. Diyarbakr trafii aslnda akc. Baz araç sürücüleri tarafndan trafiimiz kilitleniyor. Benim evim ofis civarnda ve buraya 100 metre ileride. Ancak ben aracm evimden çok uzak bir yere park etmek zorunda kalyorum. çünkü buralarda aracm park edecek yer bulamyorum. Maalesef araç park etmek için yeterli alanlar yaplmam. Belediyeler ne yazk ki park sorunu için üzerine düen görevi yapmyor. nallah ileriki dönemde yapar diye düünüyorum. Diyarbakra çok sayda çok katl otoparklar yaplmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git