4 ayda 2. Kez kovidi yendi!

Diyarbakır'da sağlık çalışanı 4 ayda 2 kez Kovid-19'u yenmeyi başardı

Haberler 09.01.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 4 ayda 2 kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehisi konulan ve uygulanan tedavilerle salna kavuan anestezi teknikeri Özgül Tatar, kurallara uyulmas çarsnda bulundu.

Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde çalan 2 çocuk annesi 41 yandaki anestezi teknikeri Özgül Tatar, geçen yl temmuz aynda çalt srada boaznda, burnunda iddetli bir kuruluk ve gözlerinde bir ar hissetmesi üzerine PCR testi yaptrd.

Testinin pozitif çkmas üzerine Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde de yaplan muayene ve tetkiklerinde akcierlerinde Kovid-19a bal tutulum tespit edildi.

Evinde 13 gün karantinada kaldktan sonra 5 gün de hastanede tedavi gören Tatar, salna kavuarak, görevine balad. Tatar, ekim aynda da nefes darl ve eklem ars ikayetiyle yeniden hastaneye bavurdu.

Kovid-19 tehisi konan Tatar, evde gördüü 10 günlük tedavinin ardndan hastal yenerek, görevinin bana döndü.

Tatar, AA muhabirine, Kovid-19 hastal nedeniyle karantina dönemi boyunca hayatnn en zor dönemini geçirdiini söyledi.

Hastaln Türkiyede ilk görüldüü mart aynda itibaren önerilen tüm tedbirlere dikkat ettiini belirten Tatar, test sonucunun pozitif çkmas üzerine çok korktuunu anlatt.

AKCERLERMDE NANILMAZ BR YANMA VARDI

Test sonucunun pozitif olduunu örendiinde evde olduunu anlatan Tatar, çok dikkatli olduu için sonuca ardn aktard.

Boaz ve gözlerinde iddetli bir ar yaadn, sonra durumunun arlatn dile getiren Tatar, öyle devam etti:

lk bata kime bulatrdm düündüm. Kimin yanna oturdum, kimin yannda maskesizdim. En çok çocuklarm beni tedirgin etti. çok küçükler kendilerini ifade edemiyorlar. çocuklarm ve eimin testi negatif çknca rahatladm. Kimsenin bu korkunç duyguyu yaamasna vesile olmamtm. Akcierlerimde inanlmaz bir yanma vard. çok hafif nefes alyordum. Konumann, stresin beni daha fazla etkilediini fark ettim. Daha derin nefes almaya baladm. Bu skmalarda ölüm korkusunu daha çok yayorsunuz.

Tedavisini düzenli yaptn, aile olarak zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Tatar, bu süreçte en çok çocuklar için kayglandn dile getirdi.

çocuklarm bir daha göremeyeceim. Büyüdüklerini göremeyeceim. Onlar benim sevgimden, ilgimden muhtaç m yaayacaklar? Bunlar düündüüm zaman daha çok strese giriyordum. 14 günlük sürecin ardndan iyiletim. diyen Tatar, kendisi için hayatn normale dönmeye baladn, görevinin bana döndüünü anlatt.

KNC TEDAV DÖNEM DAHA RAHAT GEçT

lk hastal atlatmasnn ardndan geçen yl ekim aynda nöbeteyken yine gözünde iddetli bir ar ve boaznda da kuruluk hissetmesi üzerine tekrar test yaptrdn bildiren Tatar, bu testinin de pozitif çkmas üzerine korktuunu dile getirdi.

Tatar, öyle konutu:

lkinde bilinmezliin korkusu vard. kincisinde artk yaanmln korkusu oldu. Daha da çok korktum. Okuduum makalelerde ikinci kez yakalananlarn daha ar geçirdiini örenmitim. Bu ben de daha büyük bir korku yaratt. kinci tedavim evde daha rahat geçti. Hastaln gittikçe daha kötüye gitmediini fark edince korkularm azald.

kinci tedavisinin evde 10 gün sürdürdüünü anmsatan Tatar, herkese Kovid-19 önlemlerine uyma çarsnda bulundu.

Tatar, herkesin önlem almas gerektiini anlatarak, Alnmayan önlemleri düününce insanlarn neden maske takmadn çok anlamsz buluyorum. Yaplacak i çok kolay. Salk Bakanlnn, salk uzmanlarnn devaml olarak telkin ettii ey, mecbur kalmadnz sürece evinizde oturun. Zorunlu olarak dar çktnzda maskenizi takn. Yüzünüze fazla dokunmayn ve el hijyenine dikkat edin. nsanlardan uzak duracaz ve maske takacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git