4 bebek 1 çocuk

Diyarbakır'da Kovid-19'u yenen 4 bebek ve 1 çocuk alkışlarla taburcu edildi Dicle Üniversitesi bünyesindeki pandemi hastanesinde, koronavirüs tedavisi gören 7, 10 ve 11 aylık 3 bebek ile 2 çocuk, iyileşti. 'Covid-19' testleri negatif çıkan bebek ve çocuklar, sağlık personelinin alkışlarıyla hastaneden taburcu edildi. Hastanede 11'i yoğun bakım ünitesinde olan 51 hastanın koronavirüs tedavisinin devam ettiği belirtildi. Bugüne kadar da 7'si çocuk toplam 88 kişinin taburcu edildiği öğrenildi. Dicle Üniversitesi Hastaneleri'ne toplam vaka müracaatı ise 547 olarak açıklandı.

Haberler 21.04.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi sonras iyileen 4 bebek ve 1 çocuk alklarla taburcu edildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde bulunan, pandemi hastanesine dönütürülen Kalp Hastanesinde tedavi gören ve koronavirüsü yenen 3 aylk Faruk Osman Hamamc, 7 aylk Büra Açl, 10 aylk Cennet Ceylan, 11 aylk Esra Deniz Akkoyun ve 16 yandaki Merve Ekinci salk görevlileri tarafndan alklar eliinde evlerine uurland.

DÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, bugüne kadar 535 hastann kendilerine müracaat ettiini ve 516snn erikin, 19unun da pediatri hastas olduunu söyledi.

D.ÜDEN TABURCU EDLENLER

u an erikin kliniklerinde 40, youn bakmda ise 11 olmak üzere 51 hastann takip edildiini aktaran Kadirolu, erikin 81 hastay ise taburcu ettiklerini kaydetti.

Pediatri kliniklerine ise 19 hastann geldiini belirten Kadirolu, öyle konutu: Bu hastalardan 9u pozitifti. 2sini daha önce taburcu etmitik. Bugün ise 5 hasta taburcu ettik. 2 hastay ise klinikte takip ediyoruz. Bu küresel salgn tüm ya gruplarn etkiliyor. çocuklarda görülme oran yüzde 2 civarnda. Pediatrik ya grubunda kronik hastal, baklk sistemi zayf ve akcier hastal olanlar daha çabuk yakalanmaktadr. Onun dnda alar tamamlanm, beslenmesi ve uykusu daha düzenli olanlar bu hastala kar daha dirençli.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatlar dorultusunda da taburcu edilen çocuklarn ailelerine tablet bilgisayar, bebek çantas ve dezenfektanlar hediye edildi.

çOCUKLARA BAKANDAN HEDYE

Koronavirüsü atlatarak taburcu olan çocuklara, Balar Belediyesi tarafndan tablet bilgisayar, bebek çantalar ve dezenfektan ürünleri hediye edildi. Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, hastala yakalanan çocuklarn, baarl geçen tedavi süreci ile hastaneden taburcu olmasndan sonra küçük jestle sevinçlerini artrmak istediklerini kaydederek, Tedavisini baaryla tamamlayarak dier vatandalarmz için motivasyon kayna olan yavrularmzn yüzünü güldürmek istedik dedi.

Öte yandan, koronavirüs üphesiyle gerekli önlemler alnarak ambulansla erikin bir hastann da tedavi altna alnmak üzere hastaneye getirildii görüldü.

Ana Sayfaya Git