4 ilçeye müjde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır'ı ziyaretinde doğalgaz müjdesi verdiği Ergani, Bismil, Silvan ve Çermik ilçelerinde yeni yılda doğalgaz kullanılması planlanıyor.

Haberler 15.09.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dört ilçe Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdeledii doalgaza kavuuyor.

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) 2006 ylnda yapt Diyarbakr doalgaz datm ihalesini alan Diyargaz firmasnn çalmalar ile yaklak 10 yl önce doalgaza kavuan kent merkezinin ardndan 4 ilçenin daha bu konforla bulumas için süreç iliyor.

Cumhurbakan Erdoann 1 Nisan 2017de Diyarbakrda katld toplu açl ve temel atma töreninde doalgaz müjdesi vermesi üzerine EPDK tarafndan, Ergani, Silvan, Bismil ve çermik ilçeleri doalgaz datm bölgesi kapsamna alnd.

Dört ilçede e zamanl balatlan altyap çalmalar tüm hzyla sürüyor. Söz konusu ilçelerin baz mahallelerine ilk gazn yeni ylda verilmesi planlanyor. çalmalar sevinçle takip eden vatandalar doalgaz kullanmna balamay heyecanla bekliyor.

- Doalgaz vatandamza ulam olacak

Ergani Kaymakam Mesut çoban, yürütülen çalmalarla en ksa sürede doalgaz konforunun vatandan hizmetine sunulacan söyledi.

Kamulatrma kararyla Erganinin Yeniehir bölgesine yakn zamanda doalgaz verileceini dile getiren çoban, Daha konforlu ve daha ucuz olan doalgaz vatandamza ulam olacak. Vatandamz dört gözle bekliyor. lçede ciddi anlamda memnuniyet var. dedi.

Ergani halk adna Cumhurbakan Erdoana teekkür eden çoban, Kadnlarn hem temizlik hem snma hem de igücü anlamnda daha az yorulaca bir durum ortaya çkyor. Kadnlar bu iten daha memnun. ifadelerini kulland.

- Vatandalarmz kn yaz konforunu yaayacak

Diyarbakr Doalgaz Datm A Temsilcisi iar Özgür Dursun, söz konusu 4 bölgede doalgaz hizmeti sunmak için çalmalarn devam belirterek, Erganide kömürün etraf kirletmesi nedeniyle akam saatlerinde vatanda sokaa çktnda rahat nefes alamyordu. Erganide vatandalarmz kn yaz konforunu yaayacak. Tüp maliyeti de düecek. Vatandamz soba ve tüp derdinden de kurtulacak. diye konutu.

- Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz

Vatandalardan Sanayi çli, verdii sözü yerine getiren Cumhurbakan Erdoana minnettar olduklarn söyledi.

Mahmut Tekinda, doalgaza kavuacak olmann heyecann yaadklarn belirtti.

Cumhurbakanna teekkür ediyorum. Diyarbakra geldiinde bize söz verdi ve sözünü yerine getirdi. diyen Tekinda, unlar kaydetti:

imdi bütün halk memnun. çou semtte doalgaz için çalma var. Vatandalar kömür derdinden, çektii skntlardan kurtulacak. Herkes huzur ve refah içinde yaayacak. Kadnlar soba derdinden kurtulacak.

Felat Baran (36), doalgazn ilçeye gelecek olmasndan mutluluk duyduklarn anlatarak, Özelikle k aylarnda çektiimiz sknt inallah en ksa sürede ortadan kalkacak. Tüp ve soba derdinden de kurtulacaz. eklinde konutu.

Eyyüp çiçek de uzun süredir doalgazn ilçeye gelmesini beklediklerini belirterek, bu çalmann gerçeklemesinde emei geçenlere teekkür etti.

çiçek, Doalgaz olmad zaman kömür yaklyor, çevre kirlilii oluyordu. Cumhurbakanmza ve yetkililere teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git