4 yaşındaki çocuğun işitme cihazını çaldılar

Diyarbakır’da yüzde 90 işitme engelli olan 4 yaşındaki Muhammed Ali Taş’ın 18 bin liralık işitme cihazı, evinin önünde oynarken çalındı.

Haberler 16.09.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anne Gülnaz Ta, olaydan sonra Muhammed Alinin asabiletiini belirterek, yardm istedi. Kentte geçtiimiz günlerde de 4,5 yandaki Ersen Kayann implant cihaz annesiyle gittii parkta

Merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde ikamet eden Ta ailesinin 4 yandaki çocuu yüzde 90 iitme engelli Muhammed Alinin 18 bin liralk iitme cihaz, geçtiimiz günlerde evinin önünde oynarken çalnd. 2 yl önce taktklar iitme cihazndan sonra Muhammed Alinin düzelmeye baladn ve yeni yeni konumaya baladn ifade eden anne Gülnaz Ta, yeni cihaz almak için maddi durumlar olmadn söyledi.

Bir anda yok oldu

Geçtiimiz günlerde Muhammed Alinin evin önünde aabeyi ile oynadn anlatan Ta, Aabeyinin dalgnlna gelmi. Sonra bir baktk ki cihaz kulanda yok. Saa sola baktk kimse de yok. Büyük ihtimalle çalnm. Kaybolsa ortalkta bulunabilirdi. Her tarafa baktk. Bir anda yok oldu. Karakola gittim. Onlarn da yapabilecek bir eyi yoktu. Cihazn fiyat 18 bin TLnin üzerinde. Yenisini almak için maddi imkanmz yok. Muhammed Ali cihazn kaybettikten sonra huysuzlamaya balad. Zaten iitme engellileri zapt etmek çok zor. Biraz dikkat eksiklii de var. Epey düzelmiti. Cihaz kaybolduktan sonra büyük bir sorun yaadk. Tek tek kelimeleri çkarmaya balamt. imdi asabilemi, bizi dinlemiyor. çok alyor. çok hareketli bir çocuk. Her yere trmanyor. Kendini ifade edemiyor. Allah kimsenin bana getirmesin. Cierle de Rabbim kimseyi snamasn. Kim çalm Rabbim onlarn da bana versin. Belki öyle anlarlar durumumuzu. çok zor bir ey dedi.

naatlarda çalyorum

naatlarda çaltn aktaran baba Bülent Ecevit ise Maddi durumumuz ortada. 3 gün var 5 gün yok. Muhammed Ali, cihaz varken konumaya balamt. Cihaz çalndktan sonra huysuzlat. Ne yapacamz bilemiyoruz diye konutu.

Diyarbakrn Balar ilçesinde geçtiimiz günlerde de 4,5 yandaki Ersen Kayann biyonik kulak olarak ifade edilen implant cihaz annesiyle gittii parkta çalnmt.

Ana Sayfaya Git