40 parça cisim karnından çıktı

Diyarbakır'da deve kuşunun karnından ameliyatla 40 parça cisim çıkarıldı

Haberler 18.10.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bçak yuttuu üphesiyle ameliyat edilen deve kuunun karnndan 40 parça bçak, çakmak, plastik boru ile çivi çkarld.

rnakn Silopi ilçesinde hayvan yetitiricilii yapan Ali Orak, bakmn yapt ve Dicle adn verdii 2 yandaki deve kuunu bçak yuttuunu üphesiyle veteriner hekime götürdü.

Kontrol sonucu kuun karnnda metal olduu fark edildi.

Orak, deve kuunu Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

DÜ Öretim Üyesi Prof. Dr. Sadk Yayla ve ekibince muayene edilerek röntgeni çekilen deve kuunun midesinde, endoskopi sonucu birtakm cisimler olduu belirlendi.

40 parça cisim çkarld

Orakn izni alnarak ameliyat edilen deve kuunun midesinden yaklak 40 parça bçak, çakmak, plastik boru ve çivi çkarld.

Yaklak bir saat süren ameliyatn ardndan deve kuu, sahibine teslim edildi.

Orak, gazetecilere yapt açklamada, hayvanlar sevdiini belirterek bu nedenle güvercin, muhabbet ve deve kuu gibi hayvanlar beslediini söyledi.

Hayvanat bahçesinde görmesi üzerine deve kuu beslemeye karar verdiini ve aratrmalar sonucunda bu hayvan satn aldn anlatt.

Deve kuunu besleyip bakmn yaptn belirten Orak öyle konutu:

Komularm verdikleri otlarn arasna bçak dütüünü söyledi. Ben de deve kuum bça yutmutur diye endie ettim. çünkü her eyi yutabilir. Diyarbakra getirdim, ameliyat ettiler. Bir bçak beklerken 40 parça çkt. Dilerim salna kavuur.

- Endoskopi yapld

Prof. Dr. Sadk Yayla ise deve kuunun midesinden yabanc cisimler çkardklarn aktararak, Bunlarn birçou deiik büyüklükte plastik aksaml su borusu gibi materyallerdi. Bunun dnda bçak sap ve çivi gibi yabanc cisimler de vard. Bu cisimleri aldk ve operasyonumuzu tamamladk. dedi.

Fakültede ilk defa bir endoskopik muayene yaptklarn ve yabanc cisimleri mide içerisinde saptadklarn bildiren Yayla, Bu bulgulara dayanarak operasyon karar verdik. Bu tür vakalara her zaman kapmz açk, imkanlarmz var. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git