40 yıllık mücellit!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde küçücük dükkanında mücellit mesleğinin son temsilcilerinden Mehmet Sıddık Arslan, babadan dededen kalma eski kitapları tıpkı bir doktorun hastasını iyileştirmek için gösterdiği çabaya benzer bir çaba ve sabırla eski kitapları yenisinden daha kullanışlı hale getiriyor. 46 Yıldır mücellit mesleğini icra eden Arslan, mesleğin yok olma aşamasında olduğunu söyledi.

Haberler 16.12.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Sur ilçesinde küçücük dükkannda mücellit mesleinin son temsilcilerinden Mehmet Sddk Arslan, babadan dededen kalma eski kitaplar tpk bir doktorun hastasn iyiletirmek için gösterdii çabaya benzer bir çaba ve sabrla eski kitaplar yenisinden daha kullanl hale getiriyor. 46 Yldr mücellit mesleini icra eden Arslan, meslein yok olma aamasnda olduunu söyledi.

MESLEK YOK OLUYOR

15 yandayken ada olan Mehmet usta, ona mücellitlii en ince noktasna kadar örettiini belirten Mehmet Sddk Arslan, o dönemden itibaren bu meslee gönül verdiini söyledi. imdiye kadar binlerce eski, ypranm, dalm kitab ciltleyerek tekrardan okunabilir hale getirdiini dile getiren Arslan, bu meslekte en çok da eski Kuran- Kerim ciltlerken mutlu olduunu belirtti. Arslan, 46 yldr mücellit mesleini icra ediyorum. Ben bu meslei çok severek yapyorum. En çok da Kuran- Kerime hizmet etmek eski olanlar onarmak bana mutluluk veriyor dedi.

BR KTAP DOKTORU O

Yeni neslin bu meslein varlndan bile haberdar olmadn söyleyen Arslan, nsanlar artk eskisi gibi kitap okumuyor, kitaba deer vermiyor. Kitab bile internetten açp okuyorlar. Bu meslek yava yava kayboluyor ve benden sonra Diyarbakrda üç dört tane mücellit kalacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git