400 yıl da geçse bu acı taze kalacak

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtırken terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü'nün babasının acısı dinmiyor.

Haberler 05.10.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken, terör örgütü DEA bahanesiyle 6-7 Ekim 2014de düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandalarnca arkadalar ile vahice katledilen Börünün babas Fikri Börünün evladna duyduu özlem her geçen gün artyor.

Her 6-7 Ekimde acs katlanan baba Börü, sk sk mezarn ziyaret ettii olundan geriye kalan birkaç fotorafla avunuyor.

- Acs hiç unutulmad, unutulmayacak

Baba Fikri Börü, olunun katledilmesinin üzerinden 4 yl geçmesine ramen aclarnn dinmediini söyledi.

Her 6-7 Ekimde oullarn yeni kaybetmi gibi hissettiklerini dile getiren Börü, öyle konutu:

Yasin ve arkadalar kurban eti datrken vahice katledildi. O vahetin ardndan Yasinin cesedi öyle bir hale getirilmiti ki tannmyordu. Sürekli, bunlar yapanlar nasl bir vicdan sahibidir diye düünüyorum. Onlar zaten Allahn huzurunda hesap verecekler. Aradan 4 yl geçti ancak 400 yl da geçse biz yaadmz sürece bu ac taze kalacak, unutulmaz. 4 yl boyunca acs hiç unutulmad ve unutulmayacak. Bu vaheti kimse unutmaz. Vicdan sahibi Müslümanlarn da bu olay unutturmamas lazm.

Olunun öldürüldüü olaya ilikin davada kararn açklandn anmsatan Börü, Ankaradaki yarglama neticesinde olaya karan baz sanklarn ceza almas sevindirici. Sürekli buradan Ankaraya gidiyorduk. Ceza almalarna sevindik. Suçlularn bir ömür içeride kalmasn istiyoruz. Öteki dünyada da hesap verecekler, ite o zaman biz rahatlayacaz. diye konutu.

- u an elimizde sadece fotoraf kalm

Yasinden geriye sadece birkaç fotorafnn kaldn anlatan acl baba Börü, fotoraflarna bakp hasret gidermeye çaltklarn belirtti.

Börü, 6-7 Ekimdeki olaylarn hafzalardan silinmeyeceine iaret ederek, u an elimizde sadece Yasinin fotoraf kalm. Ona baknca da hiç aklmzdan gitmiyor, sanki karmzdaym gibi oluyoruz. ki küçük kardei var ve Yasini hatrlamyorlar ama fotorafna baknca Yasin aabey diye sesleniyorlar. ifadelerini kulland.

Yasin ve arkadalar ehit olup bu dünyadan gittiler ama inallah isimleri unutulmayacak. Yeni doan çocuklar da Yasin ve arkadalarnn bu ekilde katledildiini örensin. O dönemde küçük olan zamanla büyüyen çocuklar da Yasinin nasl ehit edildiini, 6-7 Ekimde neler yaandn örenecek. diyen Börü, Yasin ve arkadalarnn kurban eti datrken, iyilik peindeyken katledildiklerini aktard.

- Hayali doktor ve veya mühendis olmakt

Yatlar Kurban Bayramnda akrabalarn ziyaret ederken veya güzel vakit geçirirken onlarn hayr yapmak amacyla kurban eti datmaya çaltklarn ifade eden baba Börü, Yasin çalkand. slam konusunda da okuldaki derslerinde de çalkand. Onun arkadalar liseyi bitirdi, u an üniversiteye yerleti. Yasin de katledilmeden önce lise üçüncü snfa gidiyordu. Yaasayd üniversite üçüncü snfa gidiyor olacakt. Hayali doktor ve veya mühendis olmakt ama nasip olmad. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git