46 yıllık husumet barışla sonlandı

Diyarbakır'da 46 yıllık dayı yeğen arasındaki husumet barışla noktalandı

Haberler 06.10.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda day ile yeen arasnda 46 yl önce 1 kiinin ölümüne neden olan husumet ailelerin talebi üzerine araya girenlerin gayretleri ile barla noktaland.

Edinilen bilgiye göre 46 yl önce Diyarbakrn Dakap mevkiinde bir kavgann ardndan day ile yeen arasnda çkan tartmada, yeen daysn öldürdü. Diyarbakrn Hazro ilçesinde bir araya getirilen Can ve Dolan ailesi fertleri Haclar Ailesi Dernek Bakan Tayfur Dolan ve aile fertlerinin gayretleriyle düzenlenen bar törenine Hazro lçe Kaymakam Salih Sak, lçe Emniyet Müdürü Mehmet Mustafa Erdoan, lçe Jandarma Komutan Ylmaz Sinan, Nurin eyhleri ve kanaat önderleri ile çok sayda vatanda katld.

HASIMLAR BARITIRILDI

Bar töreni öncesi konuan Haclar Ailesi Dernek Bakan Tayfur Dolan, Bugün burada bulunmamzn nedeni amca olumuz Recep Can Sevgilinin ölümünün 40nc günü ansna mevlit okutulmas ve bunun yan sra 46 yldr süren bir husumetin barla sonlandrlmasdr. Nurin eyhlerimizin teklifi ve kanaat önderlerimizin giriimleriyle Haclar Ailesi Dernei olarak bar karar alnd. Umarz ilçemizde ve bölgemizde haclar ailesi örnek alnarak bu tür husumetlere son verilir. Husumetlerin bir daha yaanmamasn temenni ediyorum. Buraya kadar gelip bu bara katlan herkese teekkür ediyorum dedi.

Konumalarn ardndan aile bireyleri aralarndaki husumet Kuran- Kerime yemin edip altndan geçtikten sonra okunan dualarla sonland. Aile fertleri bartktan mevlit yemei verildi.

Ana Sayfaya Git