4'ünden biri yaşıyor

Diyarbakır'da, 2015 yılında, kızları Havva ve Kevser Toprak'ı av tüfeği ile öldürdüğünü iddia ettiği eşi Adalet Toprak'ı, 7 kez bıçaklayıp, boğazını keserek öldüren 51 yaşındaki Sadık Toprak, tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

Haberler 16.06.2017 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesindeki lüks bir sitede 22 Eylül 2015 tarihinde 20 yandaki Kevser ve 18 yandaki Havva Toprak pompal tüfekle, anneleri 44 yandaki Adalet Toprak ise boaz kesilip 7 yerinden bçaklanarak öldürüldü. Olay srasnda evde bulunan ve sa kalan tek kii olan baba Sadk Toprak, ifadesinde iki kzn pompal tüfekle öldüren ve kendisine ate etmek isteyen eini bçakladn söyledi. Kzlarn pompal tüfekle öldürdüü iddia edilen Adalet Toprakn elinde at artklarna rastlanmazken, ifadesi alndktan sonra serbest braklan Sadk Toprak, bir süre sonra hakkndaki kuvvetli suç üphesi nedeniyle tutukland. Yürütülen soruturma sonucunda, üpheli Sadk Toprak hakknda Haksz tahrik altnda ee kar kasten öldürme suçundan 18 yldan 24 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

EMN NTHARA MEYLL BR KL VARDI

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan Sadk Toprakn yarglamasna 2016 ylnda Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. lk durumada gözyalar arasnda ifade veren Sadk Toprak, einin oullarna kar kendisini kkrttn, kzlaryla da sürekli sorun yaadn söyledi. Sadk Toprak olay gününü de öyle anlatt:

O gün eim Adalet, kzm Havvaya küfür etti. Havva bir süre önce annesiyle tartt için zehir içmiti. Havva bça alarak kendini öldüreceini söyledi. Ben kzm öperek bça elinden aldm. Bir süre sonra Havva bana seslendi. Kalktma silah sesi geldi. Adaletin elinde pompal tüfek vard. Gidip baktmda Havvann srt üstü yere dütüünü gördüm. Sonra Kevserin yanna yöneldim. Ama onu vurduunu görmedim. Eim odadan çkt ve çenemin altna tüfei dayad. Ben mekanizmann arasna parmam sktrdm. Sol elini srdm, yine tüfei brakmad. Elimde çak vard. Azmla bça açtm ve bir kez boynuna vurdum. Kan aktn görünce bça yere attm. Tüfek hala elindeydi. Kapy açmama izin vermiyordu. Son çare ayakkablktaki bça alp vurdum. Galiba boyun ksmna vurmuum. Yardm istedim, kimse yoktu. Boynuna elimi koyup kan engellemeye çaltm. Eimin intihara meyilli bir kiilii vard.

KMSENN CER BZM KADAR YANAMAZ

Davann son durumasnda görüünü açklayan savc, sank Sadk Toprakn tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Durumada madur olarak ifadesi alnan Sadk Toprakn olu V.T., Bir çok insan bizim acmz üzerinden kar etmeye çalyor. Biz onlara para verseydik, ikayetçi olmayacaklard. Mezarlkta ninem bizden para istedi. Daymn borcu varm. TOKden 2 ev ve 20 bin lira para istediler. Bu olay bizi ypratt. Ben ve kardeim ortada kaldk. Kimsenin cieri bizim kadar yanamaz dedi.

K KIZIMI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE VURDU

Sank Sadk Toprak da suçsuz olduunu belirterek, ki kzm gözümün önünde vurdu. Ben aileme bakyordum. Eim, kzlarmz arasnda ayrm yapyordu. Ben evlat ayrm yapmam. Kz çocuumun okumasn istedim. Emekli olduktan sonra kzm okutmak istedim. Ben kötü bir ey yapmadm. Ailemi seviyordum. Olaydan sonra ambulans bile ben aradm diye konutu.

Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, sank Sadk Toprakn üzerine atl suçun vasf ve mahiyetinin deime ihtimali ve sann tutuklu olarak geçirdii süre göz önüne alnarak tahliyesine hükmetti. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git