5 bin hayvan şifa buluyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine hizmet veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, yılda 5 bin 500 hayvana müdahale ederek şifa dağıtıyor.

Haberler 20.08.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki evcil hayvanlar ile çiftlik hayvanlar, Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde ifa buluyor.

DÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde, 1993ten itibaren poliklinik olarak hizmet veren, geçen yl da ruhsat alarak Hayvan Hastanesi statüsü kazanan hastanede , ameliyat dahil her türlü salk hizmeti veriliyor.

Batman, anlurfa, Mardin, Bitlis, Adyaman, Siirt ve Bingölden getirilen, veteriner hekimlerin yetersiz kald ve daha fazla ihtisas gerektiren konularda evcil hayvanlar ile çiftlik ve yaban hayvanlarna her türlü müdahalede bulunuluyor.

- Hayvan sahiplerinin güle oynaya gittiklerini görüyoruz

DÜ Veteriner Fakültesi ç Hastalklar Anabilim Dal Bakan ve Hayvan Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Hasan çen, suni tohumlama, cerrahi, iç hastalklar ve doum anabilim dal olmak üzere 4 klinikte hizmet verdiklerini, hastanede her türlü operasyonun yapldn söyledi.

Hayvanlarn salna kavumalar için youn çaba içerisinde olduklarn kaydeden çen, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden birçok hayvann tedavi edilmek amacyla hastaneye getirildiini belirtti.

çen; kedi, köpek, koyun, keçi ve bölgenin geçim kayna olan tüm çiftlik hayvanlarnn klinikte hizmet aldn anlatt.

Sadece maliyeti karlayacak ekilde bir ücret aldklarn, imkan olmayanlara da ücretsiz hizmet verdiklerini bildiren çen, Hasta sahipleri, bizden önce bir veteriner hekime urar. Veteriner hekimde çözüm bulamadklarnda hayal krkl içine girerler ve son çare olarak bize gelirler. Bizim yaptmz müdahalelerde yant aldklar zaman hayvan sahiplerinin güle oynaya gittiklerini görüyoruz. diye konutu.

Hastanede iyi bir kadrolarnn bulunduunu, bu nedenle hem dahiliye hem de cerrahi olarak her türlü imkana sahip olduklarn aktaran çen, Hastanemize, derdi olann derman bulduu yer, diyebiliriz. çünkü hayvanlarn dili yok. Biz de o dilsiz canllara iyi bir yaklamla müdahale ediyoruz. ifadelerini kulland.

- Hayvanlarn derdine derman oluyoruz

Salgn sürecinde de tedbirleri alarak ve kurallara uyarak her türlü hayvana kan analizleri, röntgen ve ameliyat dahil her türlü hizmeti verdiklerini aktaran çen, hizmet kalitesi arttkça hasta saysnn da artn aktard.

çen, öyle devam etti:

Hayvan Hastanesi olarak bölgedeki hayvanlarn tümünün derdine derman oluyoruz. Amacmz onlarn arlarn azaltmak, hastalklarna çözüm üretmektir. Bu amaçla ylda 5 bin 500 hastaya müdahale ediyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için büyük bir hayvan hastanesi projemiz var. Eer bakanlk tarafndan desteklenirse tam teekküllü bir hayvan hastanesi kurulacak ve o zaman 40 bin hayvana hizmet verebilecek düzeye geleceiz. Youn bakm ve sedye ile gelen hastalarn, müdahaleden sonra salkl bir ekilde gittiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor.

- Adyamandan köpeini getirdi

Adyamandan gelen Erhan Atalay da köpeinde kalça çk olduunu, tedavi için DÜ Hayvan Hastanesinin tavsiye edildiini söyledi.

Köpein röntgeninin çekildiini ve anestezi yaplarak ameliyat edildiini ifade eden Atalay, Adyamanda veterinere götürdük buraya yönlendirdiler. nallah eski salna kavuur, tekrar yürür ve koar. dedi.

Ana Sayfaya Git