5 günde bitecek

Çin’den Türkiye'ye getirilen Covid-19 aşıları, önceki gün verilen acil kullanım onayının ardından bugün Diyarbakır'daki sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır'da görevli 22 bin sağlık çalışanının aşılanacağını belirterek, "Hedefimiz 5 gün içinde de tüm sağlık personelimizin aşılama işlemini gerçekleştirmek" dedi.

Haberler 15.01.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan çin meneli Covid-19 as için önceki gün acil kullanm onay verdi. Ülke genelinde olduu gibi Diyarbakrda da bugün salk çalanlarna a uygulanmasna baland. Diyarbakrda pandemi hastanesi olarak kullanlan Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde oluturulan 20 a odasnda, randevu sistemiyle gelen salk çalanlar ilk doz alarn yaptrd.

5 GÜNDE AILAMAYI TAMAMLAYACAIZ

A olan salk çalanlar arasnda yer alan l Salk Müdürü Cihan Tekin, 27 bin 560 ann Diyarbakra geldiini belirterek, alarn datm plann ve a odalarn dün itibaryla tamamladklarn söyledi. Diyarbakrda kamu ile üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde görev yapan 22 bin salk çalannn alama ilemini 5 gün içinde tamamlamay hedeflediklerini dile getiren Tekin, öyle konutu:

Salk Bakanlmzn talimatyla pazar günü elimize ulaan alarla birlikte 27 bin 560 amz ulam oldu. Bunlarn datm plann dün itibariyle tamamladk. Bu sabah bütün a odalarmz ve salk personelimizle birlikte hazr bir ekilde bekliyorduk ve bu sabah balattk. l geneline baktmz zaman toplamda 213 poliklinikte, bunlar gerek kamu hastaneleri, gerek özel hastaneler, gerek üniversite hastaneleri dahil olmak üzere tüm hastanelerimizde, ayn zamanda 536 aile hekimi birimimizde de bu hizmeti balatm olduk. çok güçlü altyapmz ve deneyimli personelimizle birlikte bunu baaracak güçteyiz. Salk Bakanlmzn bu güçlü altyapsn da dünyaya göstermek istiyoruz. Diyarbakr genelinde bizim kamu, üniversite, özel, bunun yan sra kamu kurum kurulularnda çalan salkçlar ve eczaclarmz dahil olmak üzere toplam 22 bin personel tanmlanm durumda. Hedefimiz maksimum 5 gün içinde de tüm salk personelimizin alama ilemini gerçekletirmi oluruz

çM DAHA RAHAT, ALEMLE GÖRÜEBLECEM

A olan salk çalanlarndan göz hastalklar uzman Dr. Havvanur Bayraktar, artk içinin daha rahat olduunu ve ailesiyle görüme imkan bulacan belirterek, Göz hastalklarnda uzman doktor olarak çalyorum. Sürecin içindeyiz, olmamz gerekiyordu, olduk. nallah güzel bir alama program olur ve bu dertten kurtuluruz. Maskemizi takmaya devam edeceiz, tabi ki eskisi gibi korunmaya devam edeceiz. Süreç ne gösterecek, hep birlikte göreceiz. Tabi içimiz daha rahat olur, ailelerimizle görüme imkan buluruz. Kafamz daha rahat bir ekilde çalrz ama önlemlere devam tabi ki dedi.

Ana Sayfaya Git