5 kilo tümör!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Nazmiye Aydın'ın (72) uyluğundan 5 kilo tümör çıkartıldı. Dicle Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emin Özkul, hastanın koronavirüs nedeniyle korktuğu için, 1,5 yıl boyunca hastaneye başvurmadığını, bu nedenle portakal büyüklüğündeki tümörün karpuz büyüklüğüne ulaştığını söyledi. Doç. Dr. Özkul, "Bu hasta birkaç ay sonra gelmiş olsa, muhtemelen hayatını kurtarmak için bacağının kesilmesini önerebilirdik." dedi.

Haberler 19.06.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan Nazmiye Aydnn, rahatszlannca gittii hastanede yaplan tetkiklerinde uyluunda tümör olduu belirlendi. Pandemi nedeniyle tedavi için hastaneye gitmekten korkan Aydnn uyluundaki tümör, zamanla büyüdü. Durumundan endie eden yaknlar, Aydn 1,5 yln sonunda Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine getirdi. Doktorlar hastay muayene ettikten sonra, acilen ameliyata ald. Baarl geçen ameliyatta, Nazmiye Aydnn uyluundan 5 kiloluk tümör çkartld.

HMAL YÜZÜNDEN TÜMÖR KARPUZ BÜYÜKLÜÜNE ULATI

Ameliyat yapan Dicle Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dal Bakan Doç. Dr. Emin Özkul, tümörün kötü huylu olduunu ve hastann tedavisini, pandemi nedeniyle ihmal ettiini söyledi. Portakal büyüklüündeyken alnabilecek tümörün, karpuz büyüklüüne ulatn aktaran Özkul, öyle konutu:

Hastamz, uyluk ksmnda kötü huylu bir tümöre sahip. hmal edilmi, pandemiden dolay biraz geç müdahale olmu bir hasta. Pandemiden dolay birçok hasta, hastanelere bavuramad veya geç bavurdu. Normalde daha küçük boyutlarda bir portakal büyüklüündeyken yakalanabilecek bir tümör, karpuz büyüklüüne geldikten sonra, ancak müdahale edilebildi. Hastann uyluundan yaklak 5 kiloluk bir tümör çkarttk. Bu, son dönemlerde özellikle karlatmz bir durum, yani pandemiden sonra karlatmz bir durum. Maalesef ki hastalara müdahaleyi de geç hale getirdi. Pandemi sadece farkl yönlerde insanlarn ölümüne yol açmad, bu ekilde geç müdahalelere yol açarak, hastalarn sakat kalma orann ve hastaya müdahaleyi güçletirdi. Bu hasta da onlardan bir tanesi.

BRKAç AY GEç KALSAYDI BACAINI KAYBEDEBLRD

Birkaç ay daha geç kalnmas durumunda, hastann hayatn kurtarmak için, bacann kesilmesini önermek zorunda kalacaklarn ifade eden Özkul, Hastaya, yaklak 4,5 saat süren bir müdahalede bulunduk. çok ükür herhangi bir sinir hasar ve damar hasar olmadan, inallah yakn zamanda salna kavuup normal yaantsna dönecek. Bu hastalar biraz daha gecikse, genellikle ekstremite kaybna, yani ampütasyon dediimiz bacann kaybna yol açacak bir ameliyatla sonuçlanabiliyor. Bu hasta birkaç ay sonra gelmi olsa, muhtemelen hastann hayatn kurtarmak için bacann kesilmesini önerebilirdik. O nedenle hastalardan ricamz, eer bir sknts olan varsa, mutlaka en yakn doktora bavurup, pandemiye bakmakszn gecikmeden tedavisine balamasn öneriyoruz diye konutu.

KOVD 19 NEDENYLE KORKTUK, HASTANEYE GTMEDK

Nazmiye Aydnn olu Süphi çelik ise, 1,5 sene oldu. Covid-19dan dolay hastaneye gelmekten korkuyorduk, annem yaldr diye. Biz de geciktik. Bacandaki tümör önce küçüktü, sonra büyüdü. imdi ameliyat oldu, durumu çok iyi. Doktorumuz iyi bir i baard, kendisine çok teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git