5 kişiyi öldürmükten berat, polis yaralamadan müebbet!

Diyarbakır'ın Sur İlçesindeki tarihi On Gözlü Köprüde bomba yüklü araç patlatarak 5'i aynı aileden 6 sivilin öldüğü, 4 polisin yaralandığı iki ayrı olayla ilgili yargılanan Mehmet Eliaçık 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Haberler 26.07.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sank motosiklet devri için gittii noterde yakalandktan sonra mahkemede, Suçsuzum beraatm istiyorum dedi. Eliaçkn bu savunmasndan sonra Licede öldürülen PKKnn bölge sorumlusu Müzeyyen Aydnlnn üzerinde ele geçen dokümanlarda terörist Eliaçkn fotoraflar ve örgüte verdii özgeçmi raporu ve sicil bilgileri bulundu.

Diyarbakrda bomba yüklü arac uzaktan kumandayla patlatarak 6 sivilin hayatn kaybettii, 4 polisin yaraland iki ayr olayn faili olmakla suçlanan Mehmet Eliaçkn yarglanmasna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sank, PKKyla hiçbir temasnn olmadn, düünsel anlamda örgütün fikirlerini benimsemediini, dindar ve muhafazakr Hüda-Par çizgisinde olduunu, PKKnn ateist düünlerini benimseyen dinsiz örgüt olduunu ileri sürerek, Ben suçsuzum. HTS kaytlar ve baz bilgilerine göre telefonum her ne kadar olay yerindeki patlama noktasndan sinyal vermi olsa da, oturduum ev patlamann olduu yere yakndr. Allah ahittir ben kimseyi öldürmedim, kim yapmsa elleri krlsn. u anda cezaevindeki mahkmlara Kuran öretiyorum savunmasnda bulundu.

YARALI POLSLER KYETç OLDU

Patlamada yaralanan polis H.K, çevik Kuvvet ube Müdürlüünde geçici görevle çalyordum. Olay günü On Gözlü köprü civarna geldiimizde patlama oldu. oför hemen araçtan indi. Bende inmek istedim ancak bacaklarm hissetmiyordum. çevredeki vatandalar beni kucaklayarak bir araca alp, hastaneye götürdü. Sanktan ikyetçiyim dedi. M.B adl polis de saldrda ar yaralandn, önemli derecede hafza ve bilinç kayb yaadn belirterek, ikyetçi oldu.

BOMBAYI PATLATTI çAY çT

Sank Mehmet Eliaçk ile ilgili 5 gizli tank da ifade verdi: Tanklar, Mezbahada hayvan kesimi yapar. Örgütsel faaliyetlerini motosikletiyle eylem yerine giderek yapar. 10 Gözlü Köprüdeki bombal saldrdan sonra ayn yerde ikinci bir bomba yüklü araç patlamadan yakalannca ortadan kayboldu. Sur bölgesindeki en aktif YPS sorumlusudur. YPSli teröristler bütün eylem talimatlarn bu kiiden alr. Herkes kendisinden çok korkar. 10 Gözlü Köprü olaynda bomba düzeneini bizzat kendisi patlatt. Önce olay yerine yakn polis noktasna bomba yüklü arac brakacakt. Ancak bundan vazgeçip çevik kuvvet otobüsünün geçi saatini bekledi ve bombay patlatnca 5 kii öldü. Sonra motosikletiyle olay yerine yakn bir çay bahçesine giderek oturup kendine sade vatanda görüntüsü vermitir. Surda vatandalar arasnda yaanan ihtilaflarda PKK adna sözde yargçlk yapar dediler.

BENM DEL DED NUMARAYI NOTER GÖREVLSNE VERD

Eliaçk, patlama günü görüme yapt telefonun kendisine ait olmadn iddia ederken, ilem yaptrd srada yakaland noter görevlisine kendisine ait olmadn ileri sürdüü telefon numarasn verdii ortaya çkt. Geriye dönük HTS kaytlar incelendiinde Eliaçkn olayn dier faili Cihan Akc ile patlama günü youn görüme yapt tespit edildi. Eliaçkn patlama noktasna 250 metre mesafede kulland telefonun 1662 kez baz sinyali verdii belirlendi. Eliaçkn Licede öldürülen ve 10 Milyonluk Krmz kategoride aranan PKKnn sözde Özel güç sorumlusu Müzeyyen Aydnlnn üzerinde ele geçen dokümanlarda dada çekilmi fotoraflar ve örgütün tuttuu sicil ve özgeçmi raporu ortaya çknca uyuyan hücre olarak ehir merkezinde faaliyet gösterdii de netlik kazand.

AIR MÜEBBET HAPS

Bu doküman yarglamann sürdüü dava dosyasna delil olarak gönderilince Mahkeme san ülke birliini ve bütünlüünü bozmak ve 4 polisi öldürmeye teebbüs etmekten 5 kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd. Sann cezas kamu görevlilerini öldürmeye teebbüs aamasnda kaldndan toplam 39 yl hapis cezasna indirilerek tutukluluk halinin devamna karar verildi. Ayn aileden 5 kiiyi öldürmekten ise delil yetersizliinden beraat etti. On Gözlü Köprü yaknnda 5 yl önce gerçekletirilen saldrda anne Behiye Yldrm (52), kzlar Derya Yldrm (23) ve Demet Yldrm Aydn (31), torunlar Ceylinaz (3) ve Ouz Kaan Aydn (8) ile Veysel Erolu (25) hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git