5 madalya aldılar!

Engelliler Spor Kulübü sporcuları, normalleşme sonrası ilk şampiyonadan 2'si altın, toplam 5 madalya ile döndü. Kulüp başkanı Mehmet Emin Erdoğan, "Şampiyonaya toplamda 60'ın üzerinde il katıldı. Biz de Diyarbakır'ı temsilen katıldık. 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya aldık" dedi.

Haberler 19.04.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede koronavirüsle mücadele 1 Mart itibari ile kontrollü normallemenin balamasyla daha önce ertelenen spor müsabakalar tekrar düzenlenmeye balad. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafndan 13 Nisanda Gaziantepte düzenlenen Türkiye Atletizm ampiyonasnda 67 ehirden engelli sporcular katld. ampiyonaya Diyarbakr temsilen katlan Engelliler Spor Kulübü sporcular, müsabakalardan 2 altn, 1 gümü ve 2 bronz madalya kazanarak kente döndü. 16 ya gruplarnda Mehmet nan Kural 100 metrede, aabeyi Mehmet Akif Kural da 18 ya büyüklerde 200 metrede Türkiye birincisi olurken, Yusuf Adgüzel 17 ya gruplarnda Türkiye ikincisi, büyüklerde Seyfettin Klç 5 bin metrede, Melisa Aylak da kadnlarda 100 metrede Türkiye üçüncüsü oldu.

PANDEM NEDENYLE DAHA Y HAZIRLANAMADIK

Kulüp bakan Mehmet Emin Erdoan, pandeminin kendilerini de etkilediini ifade ederek, bu nedenle antrenmanlara yeterince hazrlanamadklarn söyledi. Erdoan, Antrenmanlarmz yapamadk. Daha iyi bir ekilde hazrlanamadk. Dolaysyla görme engelli kardelerimiz eve kapanp kaldlar. Biz yine evde yapabileceimiz sporlar yaptrdk. ampiyonaya toplamda 60n üzerinde il katld. Biz de Diyarbakr temsilen katldk. 2 altn, 1 gümü, 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya aldk. Pandemi bizi ne kadar etkilerse etkilesin, çocuklarmz yeteneklidir. Destek verildii takdirde bu çocuklarmzn milli takmda ülkemizi, en iyi ekilde temsil edeceine inandk. Dolaysyla böyle bir ksa bir zamanda böyle bir baarnn gelmesi bizleri de açkças mutlu etti diye konutu.

KATILDII LK AMPYONADAN MADALYA LE DÖNDÜ

9uncu snf örencisi Mehmet nan Kural, 100 metrede birinci olarak altn madalya aldn, hedefinin daha fazla baar elde etmek olduunu belirterek, 200 metrede de 3üncü oldum. Hedefim daha iyi yerlere gelmek. Milli takma geçmek, görme engellilerin bir eyler baarabileceklerini göstermek için çalyorum. Aabeyim görme engelli. O da bu sporu yapyor. Ben de onu örnek alarak karar verdim gitmeye. O da beni kaydetti. Gaziantepe gittik, ilk yarmamd. 100 metrede birinci, 200 metrede de 3üncü oldum ifadelerini kulland.

FEDERASYONUN KOTASINI GEçTM

5 bin metrede Türkiye 3üncüsü olan ve Görme Engelliler Federasyonunun koymu olduu kotay da geçen Seyfettin Klç ise unlar söyledi: Bu yl 5 bin metrede derece getirdim. Federasyonun koyduu kotay da geçtim çok ükür. 22 dakikada 5 bin metreyi bitirdim. Pandemi koullarndan dolay çalamadk. Antrenmanlara gelip gitmemiz zor oldu. Stada geli gidilerimizde problemler yaadmzdan dolay çok da hazrlanamadk. Yine de federasyonun koyduu kotay geçme baars gösterdik. Tabii bu bizim için yeterli deil. Hedef daha iyi bir ekilde çalp, destek görerek daha iyi ekilde çalp milli takma gitmek ve ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek. Dier branlarda da çalyorum. Judoda 4, goalballda 2, atletizmde de 3 olmak üzere toplamda 10u geçen bir madalya saym var. Hedef daha iyisini yapmak.

Ana Sayfaya Git