5 Nisan mahallesi 7 İlçeden de büyük

Son 15 yılda göç edeniyle nüfusu 15 bin kişi azalmasına rağmen 2021 yılı sayımına göre 47 bin 725 kişinin yaşadığı Bağlar 5 Nisan Mahallesi, Diyarbakır’da 7 ve Türkiye’de de 250 ilçeden daha büyük olmasıyla dikkat çekiyor.

Haberler 11.04.2022 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Balar bölgesinde bulunan 5 Nisan Mahallesinin nüfusu 2007 ylnda 64 bin 538 kii iken bu oran 2021 yl TÜK verilerine göre 47 bin 725 kiiye dütü. Bu düüün en büyük nedeni ise mahalle muhtar Mehmet Karahana göre çarpk kentlemenin hakim olduu bölgeden yeni semtlere doru yaanan göçler. Buna ramen 5 Nisan Mahallesi, Diyarbakrn tara ilçelerinden Dicle, Kulp, Hani,Kocaköy,Lice,Eil ve çüngüten büyük. Nüfus younluunun fazla olduu mahalle Türkiyede ise 250 ilçeden daha büyük olmasyla dikkat çekiyor.

NÜFUSU AZALMASINA RAMEN BR çOK LçEDEN BÜYÜK

AK Partili Balar Belediyesi, son üç ylda mahallenin cadde ve sokaklarn asfaltlandrd,bozulan ara sokak ve kaldrmlar parke ta çalmalaryla yeniledi.

5 Nisan Mahalle Muhtar Mehmet Karahan, belediyenin gerçekletirdii sokak yenileme ve üst yap hizmetlerinden memnun olduklarn, dar gelirli vatanda says fazla olduu için en büyük sknty sosyal yardmlar konusunda yaadklarn dile getirdi.

BAKAN SORUNLARA ANINDA MÜDAHALE EDYOR

Muhtar Karahan,Hüseyin bakanmzdan memnunuz. Sorunlarla ilgili her hangi bir ihbar aldmzda kendisine ulatryoruz, kendisi de annda müdahale ediyor.Sosyal yardmlarla ilgili olarak gerekli özveriyi gösteriyor. Gelir seviyesi düük aile says bizde çok fazla, tabi ki bakann hepsine yetimesi mümkün deil. Ancak elinden geleni yaptna ben muhtar olarak ahidim. Ben de muhtar olarak sosyal yardmlar konusunda zorlanyorum. Muhtarlk bürosu her gün dolup tayor.

Belediyenin hizmetlerinden de genel olarak memnun olduumuzu söyleyebilirim. 705.sokak ve Yusuf slam Caddesi asfaltlandrld. ki caddemiz kald, oralar da Allahn izniyle belediyemiz asfaltlandracak. Baz sokaklarda parke talar bozulmu, Hüseyin bakan bunun da sözünü verdi. Bakan defalarca mahallemize geldi. Aileleri ziyaret ediyor, insanlar dinliyor. letiim konusunda bir sorunumuz yok.dedi.

BAKAN GELP TALEPLERMZ DNLYOR

Belediyenin performansn deerlendiren bölgedeki esnaflardan Mehmet Sait Yüksel ,Belediyenin çalmalarn iyi deerlendiriyoruz. Allah eksikliini vermesin. Biz memnunuz, Allah da memnun olur inallah.

Belediye Bakanmz her gün halkn içerisinde. Temennimiz ve isteimiz, bu ekilde devam etmesidir. ifadelerini kullanarak görülerini dile getirdi.

Gördükleri eksikleri belediyeye iletme konusunda bir sorun yaamadklarn belirten esnaf Mustafa Klç,Bir vatanda ve esnaf olarak belediyenin hizmetlerinden memnunum. Ben bir sknt görmüyorum. Belediye Bakanmz esnaf, bizi de ziyarete geldi kaç kez. Herkesin sorunu ve talebini dinliyor. nallah böyle devam eder. eklinde deerlendirmede bulundu.

Ana Sayfaya Git