500 fidan toprakla buluştu

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dökmetaş İlköğretim Okulu bahçesine yetim, öksüz, otistik çocuklar ve ailelerinin katılımı ile 500 fidan dikti.

Haberler 12.11.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi 5-11 Haziran Dünya çevre Koruma Haftas kapsamnda düzenledii Sfr Atk Bir Fidan Etkinliinde Belediyeye ambalaj at, plastik, cam ie, kat veya bitkisel atk ya getiren vatandalarn kendi adlarna veya aileleri adna 500 fidan toprakla buluturdu.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci,Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü, Yeniehir Belediye Bakan Yardmclar, Mahalle Muhtarlar ile çok sayda vatandan katlmyla gerçekletirilen fidan dikimi lçeye bal Dökmeta lkokulu bahçesinde gerçekletirildi.

Fidan dikim törende konuan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, yetim, öksüz, otistik çocuklar ile lköretim okulunda eitim gören örencilerle beraber 500 Fidan dikimini gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn belirterek, Aaç ve orman sevgisini gelitirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarllklarna katk salamak ve toplumda çevre konusunda duyarll arttrmak amacyla ilçemizde fidan dikme çalmalarmz devam etmektedir. Sadece okullarmzda deil ilçe sakinlerimizle birlikte oturduklar sitelere binlerce fidan dikimini saladk. 11 Kasm Milli Aaçlandrma Günü münasebetiyle de bu günkü etkinliimizi geleceimiz teminat çocuklarmz ile birlikte yapmaktayz. dedi.

Yaplan konumalarn ardndan Yeniehir Belediyesi Kültür Müdürlüü tarafndan katlmc çocuklar ve örenciler için Spor parkurlarnda eitmenler eliinde çeitli dallarda spor müsabakalar, yüz boyama, palyaço animasyonu yapld.

DÖKMETA ORTAOKULUNA YEN KÜTÜPHANE-

Fidan dikim programnn ardndan Dökmeta Ortaokuluna geçen Bakan Beikci, Dökmeta Ortaokulu Tahsin Duman ile Okul Müdürümüz Tahsin Duman ve öretmenler tarafndan ilk kez oluturulan okul kütüphanesinin açln gerçekletirdi. Burada Dökmeta Ortaokuluna vermi olduu desteklerden dolay Bakan Beikciye öretmenler tarafndan ebru sanat ile hazrlanan tablo hediye edildi.

Ana Sayfaya Git