599 temizlik görevlisi alınacak

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce 17 İlçe Milli eğitim Müdürlüğü nezdinde 599 Temizlik kontenjanı için en fazla 8 ay 20 gün süreli Toplum Yararına Programlar açılacak.

Haberler 11.09.2021 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2021-2022 eitim öretim ylnda eimin daha salkl ortamlarda verilerek bula riskini minimuma indirme amaçl mevcut okullara temizlik personeli istihdam edilecek.

Bugün itibariyle balayan bavurular 14 Eylül Sal günü sona erecek ekilde 5 gün sürecek. Söz konusu bavurular kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numaras ve ifre kullanlarak yaplacak.

TYP kapsamnda ie alnanlarn istihdam 11 Ekimden 30 Haziran 2022ye kadar sürecek.

Noter Kuras Yöntemiyle seçilecek olan adaylarn kuralar, salgn koullar sebebi 29 Eylül çaramba günü elektronik olarak noter huzurunda Kurum ve Yüklenici temsilcileri nezaretinde çekilecek.

35 YAINI DOLDURMU OLMAK KOULU ARANIYOR

l Milli Eitim Müdürlüü nezdinde açlan ve tüm ilçelerde çaltrlmak üzere bavurusu alnacak TYP projelerine katlmc olarak seçilecek erkek adaylar için engelli ve eski hükümlülük durumlar hariç 35 yan doldurmu olmak koulu aranyor.

SGK sorgular esnasnda 4/a sigortall, emeklilik kayd ve vergi mükellefiyeti bulunan kiiler TYPden yararlanamayacak, bavuru tarihinden önceki bir ay içerisinde SGK 4/a sigortal kayd olanlar katlmc olarak seçilemeyecek.

TYPye müracaat edenler bavuru süresi içerisinde bavurularn internet üzerinden sisteme kendi ifresiyle girerek iptal edebilecek. Salgn koullar sebebi ile kurum kullancsnn bavuran yerine geçerek iptal ilemi yapmas mümkün olmayacak.

Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde ayn hanede oturan kiilerden artlar salayan herkes bavuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalan hane halk da dahil olmak üzere ancak bir kii katlmc olarak belirlenecek.

Bavuruda bulunacak adayn hane aylk net geliri asgari ücretin 1,5 katn amamal

Ayn haneden bavuru yapan kiilerin bavuru tarihine en yakn döneme ait gelir getirici bir ite çalmas sonucu elde ettikleri gelirler toplamnn asgari ücretin 1,5 katn amas durumunda, yani belgelenebilen aylk net geliri 4 bin 238,85i, brüt geliri 5 bin 366,25 TLyi ayorsa bu hanede oturanlardan hiçbiri TYPye katlamayacak.

Kura sonras oluan listeler nihai liste olmayp yüklenici ve KUR tarafndan adres, SGK sigortallk, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorgular, gelir tespiti, katlmc geçmi sorgular ve kursiyer geçmileri sorgular gibi gerekli inceleme ve kontrol ilemleri sonrasnda kesinleecek. nceleme ilemleri tamamlanmadan program balatlmayacak.

Nihai listelerin 8 Ekim cuma günü açklanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git