62 kursiyere sertifika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin istihdamı artırmak amacıyla açtığı Bilgisayar İşletmenliği, Dekoratif El Sanatları ile Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme kurslarını başarıyla tamamlayan 62 kişi, MEB onaylı sertifikalarını aldı.

Haberler 17.06.2017 - 04:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kurslar (DSMEK) kapsamnda istihdam artrmak amacyla açt Saça Geçici ve Kalc ekil Verme ile Bilgisayar letmenlii kurslar tamamland. Sümerpark Ortak Yaam Alannda uzman eitmenler tarafndan verilen kurslar baaryla tamamlayan 50 kii, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika almaya hak kazand. Saça Geçici ve Kalc ekil Verme Kursunda 25 kadn, teorik bilgiler dnda uygulamal eitim de görme ans yakalad. Bilgisayar letmenlii Kursunda eitim gören 25 kii de bilgisayarn donanmlar ve sk kullanlan programlar örendi.

Eitim dönemi boyunca KUR tarafndan günlük 35 TL ücret ödenen kursiyerlerin salk sigortalar da yatrld.

12 kadn 3 boyutlu tablo oluturmay örendi

Büyükehir Belediyesi ile Halk Eitim Merkezinin ortaklaa Sümerparkta nisan aynn ikinci haftasnda açt Dekoratif El Sanatlar Kursuda sona erdi. Dekoratif El Sanatlarnda eitim gören 12 kadn kursiyer, teorik ve uygulamal olarak 3 boyutlu tablo oluturmay örendi.

Yine Büyükehir Belediyesi ve Halk Eitim Merkezi ibirliiyle 3 kademede açlan Bilgisayar letmenlii ve ngilizce kurslar ise devam ediyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kurslar kapsamnda açlan Bilgisayarl Muhasebe, Ta lemecilii, Kilim Dokuma, Düz Diki Makinecilii, Aç çrakl ve Cilt Bakm kurslar da haziran, temmuz ve austos aylarnda tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git