7 kişi katledilmişti

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı öncesi Dedeoğulları ile komşuları Keleş ailesi arasında çıkan kavga nedeniyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, her iki dosyanın birleştirilmesi talebini reddetti.

Haberler 21.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meram ilçesi, Hasanköy Mahallesi, Özahin Sokakta oturan Yaar Dedeoullarnn (65) evine, geçen yl 30 Temmuz günü saat 19.00 sralarnda 2010dan beri husumetli olduu komusu Lütfi Kelein kaynbiraderi Mehmet Altun geldi. Bahçede aileyle konuan Altun, ardndan poetten çkard tabancayla pe pee ate açt. Saldrda Yaar Dedeoullar ile ei pek (57), çocuklar Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Bar Dedeoullar (31) hayatn kaybetti. Olayn ardndan kiralad araçla kaçan Altun, 4 Austosta özel harekat ekiplerince memleketi Bozkr ilçesi, Üçpnar Mahallesinde arazi taramasnda yakaland.

SLAHLI SALDIRI ÖNCES KAVGA DAVASI

Silahl saldrdan önce, 12 Mays 2021de Dedeoullar ile Kele ailesi arasnda çkan kavgaya karan tutuklu sank Lütfi Kele, yeeni Ali Kele ile tutuksuz ei Aye Kele, olu Ali Kele, kardei Veli Kele, yeeni brahim Kele, akrabas Yahya çalk, Ali çalk ve Ramazan çalk hakknda kasten yaralama, sopa kullanld için silahla kasten yaralama ve konut dokunulmazln ihlal suçlarndan 8inci Ar Ceza Mahkemesindeki yarglanmalarna devam edildi.

K DOSYA BRLETRLSN TALEB

Konferans salonunda yaplan 3üncü durumaya, tutuklu sanklar SEGBS yöntemiyle katld, dier sanklar Aye Kele, Yahya çalk ve Veli Kele ise salonda hazr bulundu. Saldrnn olduu gün yaad ngiltereye gitmek için yola çknca sa kalan ailenin tek üyesi çetin Dedeoullar ile yaknlar da durumay salonda takip etti. Dedeoullar ailesinin avukatlar, 7 kiinin öldüü silahl saldr ile 12 Mays 2021de yaanan kavgann dosyalarnn birletirilmesini ve tutuksuz sanklarn da tutuklanmasn talep etti. Daha sonra savunmalar alnd.

LK GELEN POLS MEMURU DNLENSN

Mahkeme heyeti, yaplan savunmalarn ardndan Dedeoullar ailesine söz verdi. Öldürülen Yaar Dedeoullarnn kardei Cengiz Rfatolu, mahkeme heyetine yönelik, Sizde adalet görmüyorum dedi. Daha sonra sanklara söz verildi; tutuklu sanklardan Ali Kele, suçlamalar kabul etmediini ve tahliyesini talep ettiini belirtti. Sanklardan Lütfi Kele de Her ey, en dibe kadar aratrlsn. Kim rkçlk yapyorsa Allah bin deil; 5 bin kere cezasn versin dedi.

Sank avukatlar da olay yerine gelerek ilk müdahaleyi yapan polis memurunun tank olarak dinlenilmesini talep etti. Savunmalarn ardndan dosyalarn birletirilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durumay 1 Temmuz 2022e erteledi.

Ana Sayfaya Git