7 yıl sonra beraat etti

Diyarbakır'da 2005 yılında, teyzesinin kızı 12 yaşındaki S.G. ile evlenen 22 yaşındaki O.S., 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, şüphe sınırlarını aşan kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı için beraat etti.

Haberler 14.08.2017 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil lçesinde yaayan S.G., 16 Mays 2005 tarihinde evden kaçp, teyzesinin olu O.S.nin yaad Silvan lçesine gitti. S.G. yöresel geleneklere göre düün yaplarak O.S. ile evlendirildi. kznn evlendirildiini örenen anne A.D.nin ikayeti üzerine soruturma balatlrken, S.G. düünden 10 gün sonra yeniden baba evine döndü. Soruturma kapsamnda üpheli sfatyla ifadesi alnan damat O.S., madurenin rzasyla geldiini, dini nikah kyldktan sonra madurenin rzas ile cinsel ilikiye girdiini, yaklak bir ay kar- koca hayat yaadklarn söyledi.

Annesinin evine döndükten sonra adli mercilerin uzun süre ulaamad madur S.G.nin 2007 ylnda ifadesi alnabildi. fadesinde kuzeni O.S. ile gayrresmi evlendiklerini belirten madur, üphelinin yanna kendi rzasyla gittiini, bir çok kez cinsel ilikiye girdiklerini, ayrlana kadar kar- koca hayat yaadklarn, nüfus kaydna göre 1993 doumlu olduunu, asl yann 18- 19 olduunu söyledi.

7 YIL SONRA FADE DETRD

fade verdikten sonra salk ve ya tespiti raporlarnn alnabilmesi için aranan ancak 7 yl kendisine ulalamayan madur S.G., 2014 ylnda bulunarak yeniden ifadesi alnd. Bu kez ifadesini deitiren S.G. annesinin evine döndükten sonra yeniden evlendiini belirterek, 2005 ylnda kendi rzamla kaçarak, evlendim. 10 gün birlikte yaadk. Bu sürede aramzda cinsel birliktelik olmad. Annem ikayetçi olunca hatam anlayp, geri döndüm dedi.

DAVA 2016DA AçILDI

fadesinde nüfus kaydnn doru olmadn ve yann büyük olduunu söyleyen S.G., 2014 ylnda çelikinin giderilmesi için hastaneye sevk edildi. Alnan raporda madurenin olay tarihinde 12 yanda olduu belirlendi. Madurun ailesinin göçebe olmas nedeniyle ifadeleri almakta zorlanan savclk, soruturmay ancak 2016 ylnda tamamlad. Savc, üpheli O.S. hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrlad.

DELL YETERSZLNDEN BERAAT

Kararn açklayan mahkeme, sank O.S.nin çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan beraatine karar verdi. Gerekçeli kararda soruturmann yaklak 11 yl sürdüünü belirten mahkeme, bu zaman zarfnda madurun adli muayene raporunun aldrlamadn kaydetti. Zaman içinde madurun bir baka kii ile evlendii ve bu evlilikten çocuklarnn olduu ifade edilen kararda, Madurun olay sonrasnda alnm bir muayeneye dayal doktor raporunun bulunmad gözetildiinde sann cinsel istismar suçunu iledii hususunda üphe snrlarn aan kesin ve inandrc delil bulunmad anlaldndan beraatine karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git