70 yıllık okuma hayalini şimdi gerçekleştiriyor

Siverek ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Halime Sangın, okul özlemini 70’inden sonra katıldığı okuma yazma kursunda gideriyor.

Haberler 03.03.2022 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Kaymakamlna bal irinkuyu Aile Destek merkezine bavuru yaparak okuma yazma ve Kuran kursuna kayt yaptran Halime Sangn, düzenli olarak katld kurslarda baarl olmak için evde de torunlaryla birlikte ders çalyor. 8 çocuundan 33 torunu bulunan Halime Teyze, torunlarnn 5 çocuuna ise kendisi bakyor.

Torununun çocuklarn gören Halime Sangn, okumann ya olmadn belirterek unlar söyledi:

Eskiden köyde yaadmz için okul hayatmz olmad imknmz da o artlarda yoktu, okul okuma özlemim her zaman içimde bir özlem olarak kald, evlendikten sonrada Siverek merkeze yerletim, Burada ev, i ve çocua karnca maddi yetersizliinden dolay okuma imknmz olmad. Bir trafik kazasnda kzm ve torunumu kaybettikten sonra, kursa gitmeye karar verdim. Bu sayede kendimi teselli de ediyorum.

Azimle çalan ninemizin her zaman yanndayz

irinkuyu Aile Destek Merkezi Birim Sorumlusu Aye Duman, Ninemiz merkezimize bavuru yaparak Kuran kursu ve okuma yazma kursuna katlmak istedi, biz de yana ramen azmine ahit olduk. 1 aylk eitim sürecinde Halime Ninemiz okuma yazma ve Kuran kursunda sabr ve azimle her iki kursta da baar salad. u an eitimi çok güzel bir seviyede ilerliyor. lerlemi yana ramen kurslara katlmas ve evde torunlaryla derslerine devam etmesi takdire ayan bir harekettir. Yana ramen ylmadan usanmadan büyük bir azimle gelip çalmas bizlere gurur veriyor. nallah tek hayali olan okuma yazma kurslarn bitirerek, kimseden destek almadan okuyarak, adres sormadan kendi bana devletin destekleriyle umre ve hac vazifesini yerine getirebilmesi için çalyor diye konutu

Biz annemizle gurur duyuyoruz

Annesiyle gurur duyduunu ve okumas konusunda her zaman destekçi olacaklarn belirten Halime Sangnn olu Ömer Sangn, Annem kendi imknyla kurslara katlarak eitim almas bizim için gurur verici, annem ailemizin maddi imknszl nedeniyle bugüne kadar hiç okula gidemedi. Annem destek merkezine kayt yaptrdn bize deyince biz de kendisini destekledik. u an destek merkezi olsun evde torunlaryla birlikte ders yaparak kendini gelitiriyor, hem ev ileri olsun hem de torunlarna bakmak olsun fedakrca elinden geldiince yapyor. Allah devletimizden raz olsun eskisi gibi deil imdi okumak için tüm imknlar var insan yeter ki okusun, biz de annemizin okumasndan dolay sevinçli ve gururluyuz dedi.

Ana Sayfaya Git