8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri'nde temiz bir çevre için pedal çevrildi

Diyarbakır'da 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde bir araya gelen bisiklet tutkunları pedal çevirerek, çöpleri topladı.

Haberler 04.06.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü ve 1-7 Haziran Türkiye çevre Haftas kapsamnda kentin tarihi ve doal zenginliine dikkat çekmek, toplumsal bilinç oluturmak isteyen Pedaldalar Bisiklet Kulübü üyeleri, Hevsel Bahçelerinde bisiklet turu düzenledi.

Bisiklet tutkunlar, merkez Sur ilçesinde çkale yerlekesinden balayarak Keçi Burcuna kadar yeil kuak boyunca pedal çevirdi.

Etkinlie katlanlar, mola yerlerinde de çevreye atlan çöpleri toplad.

Kulüp Bakan Kadir Tangüner, çevre duyarll oluturmak ve bisiklet kullanmnn önemine dikkat çekmek için organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Rota olarak Diyarbakrn kültürel miras olan Hevsel Bahçelerini tercih ettiklerini belirten Tangüner, Bisiklet sürdük, çevremizi temizledik ve duyarllk oluturduk. Herkesi çevreyi temiz tutmaya ve çevreye duyarl olmaya davet ediyorum. Bu ülke hepimizin. diye konutu.

Kulüp üyesi Rabia Özdoan da bisiklet kullanrken trafikte bazen zorluklarla karlatklar belirterek, bu konuda duyarllk beklediklerini dile getirdi.

Bisiklet yarçs ve antrenörü Veysel Uzak ise tarihi ve doal güzelliklere sahip olan Diyarbakrda bisiklet sürmenin keyif verici olduunu anlatt.

Son yllarda artan bisiklet yollarnn ve oluan bilincin bisiklet kullanclar için iyi olduunu aktaran Uzak, öyle dedi:

Diyarbakr tarihiyle, kültürüyle, havasyla mükemmel bir ehir. Hevsel Bahçeleri ehre yakn, Dicle Nehrinin hemen kysnda mükemmel bir atmosfere sahip. Hem serin hem de kadim surlarn bitiiinde olduu için bütün bisiklet severleri Hevsel Bahçelerinde bisiklet sürmeye davet ediyorum.

Etkinlie katlan Rojda Budak ise bisiklet sürmeye baladktan sonra Diyarbakrn güzelliklerini yaama ans bulduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git