8 değil 18 şehit versek de!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın yakınları ve yaralanan güvenlik korucuları, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Haberler 29.04.2018 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKK mensuplarnca düzenlenen saldrda ehit düen güvenlik korucusu Malik Yldzn yaknlar ve yaralanan güvenlik korucular, terörle mücadelede kararllklarn dile getirdi.

Kulp ilçesine bal Taköprü köyü Kuyucak mezras bölgesinde 3 Nisanda yasal olarak kesilen odunlar kamyonla Kulp ilçesine tayan güvenlik korucularna bir terörist tarafndan düzenlenen, güvenlik korucusu Yldzn ehit olduu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ve 1 sivilin yaraland saldrya tepkiler sürüyor.

Terörle mücadelede yllarca Mehmetçik ile omuz omuza veren, bu uurda çok sayda ehit veren korucular canlar pahasna teröre kar kararl durularn sürdüreceklerini belirtiyor.

- Mücadele etmeye ve ehit vermeye hazrz

Saldrda ehit düen Yldzn yakn güvenlik korucusu Zeynel Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütü PKKya kar yllardr ailece yürüttükleri mücadelede 8 ehit verdiklerini belirtti.

Yldz, babasnn ve amcasnn terörle mücadele ederken yaralandn dile getirerek, yaralananlar arasnda gönüllü olarak bu mücadeleyi sürdürenlerin olduunu vurgulad.

Gönüllü de olsa, kadrolu da olsa vatanmz, milletimiz ve bayramz için mücadelemizi vereceiz. Deil 8 ehit 118 ehit de versek zalimlere bamz emeyeceiz. diyen Yldz, terörle mücadelede kararllklarn belirtti.

Yldz, Sadece Kulpta deil Türkiyenin neresinde olursa olsun mücadele etmeye ve ehit vermeye hazrz. Hem burada hem Afrinde mücadelemizi veriyoruz. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecek. nallah terör bitecek. Cumhurbakanmzn tek bayrak, tek devlet, tek millet dedii gibi inallah hedefimize ulaacaz. diye konutu.

- Kürtleri öldürüp, katlediyorlar

Terör örgütünün en çok Kürtlere zarar verdiine dikkati çeken Yldz, teröristlerin davasnn Kürt davas olmadn aktard.

Yldz, Bunlar baka ülkelerin oyunlarna gelen ve kandrlan kiilerdir. Kürtlerin haklarn savunmuyorlar. Okuyamayan ve eitimsiz kalan Kürtleri kandryorlar. Baka ülkelerin rantlarnn peine dümüler. Kürt diyorlar, Kürtleri öldürüp, katlediyorlar. ifadelerini kulland.

Teröristlerin kadn ve çocuk ayrm yapmadan Kürtleri katlettiini belirten Yldz, amcasnn ailesinin teröristlerce öldürüldüünü anlatt.

Yldz, Kürt olarak doru yolda bulunduklarn, gerektiinde ehit de verdiklerini kaydederek, alnlarnn ak, balarnn dik olduunu vurgulad.

- Kalleçe vurup, kaçyorlar

Saldrda yaralanan güvenlik korucusu Vedat Amaç, zor artlarda görevlerini sürdürdüklerini ancak terörle mücadele etmeye kararl olduklarn belirterek, Kalleçe saldryorlar. leri kallelik, kalleçe vurup, kaçyorlar. Bu, Kürt ve Türk davas deil. Biz de Kürtüz ve vatan görevimizi yapyoruz. Sonuna kadar da mücadele edeceiz. diye konutu.

Saldrdan yaral kurtulan emekli güvenlik korucusu Talhat Amaç (54), terörle mücadele için 30 yl görev yaptn, bu uurda 3 amcasnn ehit olduunu ifade etti. Amaç, emekli olmasna ramen vatan ve millet için çaba göstermeyi sürdürdüünü anlatt.

Amaç, teröristlerin gittii yerleri yakp, yktn anlatarak, terör örgütünün amacnn Kürt davas olmadn kaydetti.

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 3 Nisanda PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda güvenlik korucusu Malik Yldz ehit olmu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ve 1 sivil vatanda yaralanmt.

Saldrnn ardndan bölgede gerçekletirilen operasyonda saldrnn faili de olan, çileri Bakanlnn yeil renkli arananlar listesinde bulunan Demhat Cilo kod adl Eyüp çelikin de bulunduu 2 terörist ölü ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git