8 dönümlük kapalı alan

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dün yangın çıkan kozmetik fabrikasında hasar tespit ve temizlik çalışmaları başladı. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız, yangının ham maddenin bulunduğu alanda çıktığını ve fabrikanın yüzde 30’luk bölümünün zarar gördüğünü belirterek, "Yangının statik elektrikten çıktığını tahmin ediyoruz. 8 bin metrekarelik kapalı alan yandı" dedi.

Haberler 15.06.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) önceki gün yangn çkan fabrikada hasar tespit ve temizlik çalmas youn bir ekilde devam ediyor.

OSBde 2003 ylnda kurulan ve kozmetik ürün üretimi yaplan fabrikada dün çkan, itfaiye, AFAD ve Toplumsal Olaylara Müdahale Arac (TOMA) desteiyle söndürülen yangnda oluan hasarn ksa sürede giderilmesi için çalmalara baland. Ekipler, fabrikann yangnda zarar gören bölümleri ve bahçesinde temizlik çalmas yaparken, hasarn tespiti için de incelemeler sürüyor.

EN KISA SÜREDE ÜRETME BALAYACAIZ

Fabrikann iletme müdürü Ebru Bingöl, fabrikalarnda çkan yangnn, ham maddelerin bulunduu depoya sçradn söyledi. Yangna ilk müdahaleyi kendilerinin yaptn, daha sonra ekiplerin müdahalesiyle yangnn 2 saat gibi bir sürede kontrol altna alndn belirten Bingöl, u an fabrikamzda yangn çkan alanlarda temizlik, hasar tespit ve saym yaplyor. Güvenlik nedeniyle elektrik kestik. En ksa sürede üretime tekrar balayacaz. Yarn itibaryla da sevkiyatlarmz yapmaya balayacaz. dedi. Bingöl, Bu süreçte bize destek olan, özveriyle çalan çalanlarmza, itfaiye ekipleri, TOMA, jandarma, OSB ekibi ve Valiye çok teekkür ediyoruz. diye konutu.

550 K çALIIYORDU

Diyarbakr OSB Yönetim Kurulu Bakan Mustafa Fidan da yaanan üzücü olayda OSBye ait 2 itfaiye aracyla yangna müdahale edildiini, daha sonra Büyükehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ve TOMAlarn yan sra çevre illerden ekiplerin geldiini söyledi.

Fabrikann saç boyas üretiminde Türkiyede ön sralarda olduunu belirten Fidan, Sadece bu fabrikada 550 çalan var. hracatta da Güneydou ve Dou Anadoluda birinci srada. Sahibi, Diyarbakrn ekonomisine ve hayr ilerine de katks büyük, sevilen saylan bir i adammz. dedi.

Fidan, hep birlikte çalarak yaralar hzla saracaklarn, bunun için de hem temizlik hem de hasar tespit çalmalarnn sürdüünü kaydetti. Yangnda can kayb yaanmamasnn sevindirici olduunu dile getiren Fidan, yangn söndürme çalmalarna katlan tüm ekiplere teekkür etti.

15 K ETKLENMT

Diyarbakr OSBde kozmetik ürün üreten fabrikada önceki gün yangn çkm, dumandan etkilenen 15 kiiden 5i hastaneye kaldrlmt. Bölgeye, itfaiye, polis, 112 Acil Salk ve AFAD ekibi sevk edilmiti. TOMA ile de destek verilen çalmalarla yangn söndürülmütü.

Ana Sayfaya Git