80 aile barıştırıldı

Diyarbakır Sur’da kaymakam/belediye başkanvekili, jandarma ile kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu heyet, bölgede kavga, arazi anlaşmazlığı, kan davası, kız kaçırma sonrası başlayan husumet gibi sorunları çözerek aileleri barıştırıyor

Haberler 23.06.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Surda kaymakam/belediye bakanvekili, jandarma ile kanaat önderlerinin de aralarnda bulunduu heyet, bölgede kavga, arazi anlamazl, kan davas, kz kaçrma sonras balayan husumet gibi aileler arasnda yaanan sorunlar büyümeden çözüme kavuturuyor.

SURUN BARI ELçLER

Son bir ylda 80 aileyi bartran ve Surun bar elçileri olarak da adlandrlan heyetin banda Sur Kaymakam/Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçi var. çiftçi Cari hukukun ve mahkemelerin müdahale alan dnda kalan ihtilaflar müdahale edilmediinde çok büyük olaylara sebep olabiliyor ve kan dökülebiliyor. Heyetimiz aileler arasnda bar salamak için büyük bir mücadele verirken, jandarma da önemli rol alyor. Vatandala devlet arasnda hogörü köprüsü oluturmada ve halkla bütünlemeyi salamada önemli mesafeler aldk. Bu kapsamnda 72si Sur lçe Jandarma Komutanl sorumluluk bölgesinde olmak üzere 80 aile arasnda kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelenlerinin desteiyle bar yaptk. Vatandadan da güzel geri dönüler alyoruz diyor.

PKKNIN STSMARI ÖNLEND

PKKnn daha önce bu alan özellikle istismar ederek bölgede söz sahibi olmaya ve finans kayna elde etmeye çaltn söyleyen çiftçi Birlikte aktif müdahaleyle, bu istismar engelledik. Amacmz, vatandalarmzn kolluu ve devletin dier kurumlarn her türlü sorununda danabilecei, yardm isteyebilecei, rahatlkla ulalabilir çözüm alanlar olarak görmelerini salamak ve çözümün devlet eliyle ve devletin kapsnda olduunun farkndaln ve bilincini yerletirmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git