80 bin kişiye ulaşabilmek!

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi ayni ve nakdi desteklerle ramazanda 80 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor

Haberler 14.04.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Diyarbakr ubesi, ayni ve nakdi desteklerle ramazanda 80 bin kiiye ulamay hedeflerken, 180 bin kiiye de iftar yemei ve kumanya götürecek.

ube Bakan Mesut Ik gazetecilere yapt açklamada, baçlara teekkür etti.

Ramazan ayna ulamann heyecan ile tekrar ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya ve onlar ziyaret edip, ayni ve nakdi yardmlarla aileleri sevindirmeye devam edeceklerini ifade eden Ik, Aevinden ramazan ay boyunca 180 bin kiiye iftar yemei ve kumanya ulatracaz. Evinden çkamayan yal vatandalara da yemek götüreceiz. dedi.

Ik, gda ve hijyen kolisi, çocuk kiti ile sevgi bohças gibi yardm paketlerinin hazr olduunu dile getirerek, unlar söyledi:

Deerli baçlarmzn ayni ve nakdi ba destekleri ile 20 bin aile, 80 bin kiiye ulamay hedefledik. Ba durumu ve imkanlar dahilinde snrl sayda olsa da ihtiyaç sahibi baz ailelerimize 500 lira yatrmak suretiyle nakdi yardmda bulunmaya devam edilecek. çocuk yardm kolileri, giyim butikleri ve ube temsilcilikleri ile ihtiyaç sahibi ailelerimize giyim yardm yaplarak, bayram sevinci de yaatmaya devam edeceiz.

Ramazan aynda bedensel, görme ve zihinsel engelli bireyin bulunduu ihtiyaç sahibi ailelere de yardm etmeyi ihmal etmeyeceklerini aktaran Ik, hastanelerde bekleyen hasta yaknlarna da iftar kumanyalar datacaklarn kaydetti.

DÜZENSZ GÖçMENLERE DE FTAR VE SAHUR çN YEMEK DAITILACAK

Ik, Diyarbakrda bulunan düzensiz göçmenleri de unutmadklarn ifade ederek, onlara da iftar kumanyas datlacan, hasta olanlarla da yakndan ilgilenip, yaralarn sarmaya uraacaklarn dile getirdi.

Avrupaya göç etmek için Van tarafndan ilimize gelen Afganistan, Tacikistan, Özbekistan ve Pakistan uyruklu 750 düzensiz göçmene scak yemek datm yapld. Diyarbakr Otobüs Terminali civarnda toplanan ve oldukça zor durumda olan göçmenlerden cumartesi günü 300 kiiye, pazar günü de 450 kiiye yemek ikramnda bulunduk. diyen Ik, göçmenleri yalnz brakmayacaklarn, baçlardan gelecek destekle daha fazla kiiye ulamak istediklerini aktard.

Ik, baçlarn cep telefonlar araclyla 1877ye FITRE ya da FIDYE yazarak gönderecekleri bir mesajla 28 liralk fitre bedelini ödemi olduklarn, dileyenlerin 168 Kzlay çar Merkezini arayarak da bata bulunabileceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git